Φτιάξε σοκολατάκια Bounty
Τα σοκολατάκια Bounty είναι από τα αγαπημένα μου!!! Ξετρελαίνομαι για ινδοκάρυδο, αν και μου φαίνεται ότι δεν το συμπαθεί πολύς κόσμος, εγώ είμαι ανάποδη και το λατρεύω!!! 🙂
Λέω δεν μπορεί! Σίγουρα θα μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνες μας!
Αυτή η συνταγή μας δείχνει πως θα φτιάξουμε σοκολατάκια Bounty. Ήταν η πιο απλή και γρήγορη συνταγή που βρήκα! (την βρήκα εδώ) Την άλλαξα βέβαια λιγάκι για να ταιριάζει στα δικά μας γούστα. Και τώρα για τις γιορτές, είναι ότι πρέπει για σπιτικό κέρασμα! Θα κάνουν παρέα με τις διάσημες καριόκες μας! (αν δεν έχετε δει τη συνταγή κάντε το και φτιάξτε τις! Είναι σο-κό-λα-ση!!!)
Νομίζω ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα μας επισκεφτούν πολλοί φίλοι 🙂
Τα έφτιαξα και σας πληροφορώ ότι με δυσκολία κατάφερα να κρατήσω μερικά για να τα φωτογραφίσω! Φαγώθηκαν σχεδόν όλα με μιας! Έκανα και το crash test μου γιατί πιο δύσκολος κριτής από τον Husband δεν υπάρχει. Όταν του έδωσα ένα και τον ρώτησα πως του φάνηκαν, μου χαμογέλασε και μου είπε ότι του άρεσαν πάρα πολύ και φυσικά είναι ίδια με τα σοκολατάκια Bounty!(και καλύτερα εννοείται!!!)
Μα αφού είναι σοκολατάκια Bounty του απάντησα! 🙂
Συνταγή για περίπου 30-40 μικρά κομμάτια
Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
1 βανίλια
Αλάτι: 1 πρέζα
Άχνη ζάχαρη: 2 1/2 κούπες
Τριμμένο ινδοκάρυδο: 2 1/2 με 3 κούπες (εγώ έβαλα 2 1/2 αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν λιγάκι ακόμη, γι αυτό λέω μάλλον 3, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο συμπαθείτε το ινδοκάρυδο)
Σοκολάτα κουβερτούρα: 400 γρ.
Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι ή τετράγωνο τάπερ (εγώ το έκανα σε τάπερ) βάλτε λαδόκολλα.
2. Αδειάστε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί καλά, προσθέτετε λίγο – λίγο και το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας.
3. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι, στρώστε το καλά, (να ξέρετε ότι πρέπει να έχει κάποιο ύψος η γέμιση να μην είναι εντελώς επίπεδη). Βάλτε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες να σφίξει. Μετά βάλτε το για περίπου άλλη μια ώρα στην κατάψυξη για να γίνει σκληρό.
4. Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Βγάλτε τη γέμιση από το ψυγείο και κόψτε την σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Ένα ένα, τα βουτάτε στη σοκολάτα και τα αφήνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σοκολατάκια. Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει και βάλτε τα σε ένα τάπερ με καπάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο. Αν θέλετε να τα κεράσετε πιο επίσημα, μπορείτε να τυλίξετε τα σοκολατάκια με αλουμινόχαρτο. (Για εμάς δεν είχε νόημα, τα καταβροχθίσαμε αμέσως, ποιος ο λόγος να βάλουμε αλουμινόχαρτο;)
10 Comments
Πως τα περνάς από την σοκολάτα;
Αφού λιώσει η σοκολάτα στο μπεν μαρί, τα βουτάς μέσα να καλυφθούν και από τις 2 μεριές φυσικά, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τα βγάζεις και τα αφήνεις πάνω στο ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα. 🙂
Μπορώ να τα πλάσω αντί να τα κόψω?
Χμμ Αναστασία το μείγμα πριν το βάλεις στο ψυγείο είναι αρκετά ρευστό. Οπότε σε εκείνη τη φάση δεν μπορείς να το πλάσεις. Όταν βγαίνει από την κατάψυξη είναι αρκετά παγωμένο οπότε και πάλι ίσως είναι λίγο δύσκολο. Ίσως αν δοκιμάσεις τη στιγμή που θα τα βγάλεις από το ψυγείο (και μετά να τα βάλεις κατάψυξη) να γίνεται, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω την εντύπωση όμως είναι πιο εύκολη η λύση να το κόψεις με το μαχαίρι 🙂
Σε ευχαριστώ!Θα δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω!!!
Αναστασία μου, καλή (αν και σίγουρη) επιτυχία!!! Θα περιμένουμε!!! 🙂
Καλησπέρα!Μόλις τελείωσα το τύλιγμα στο τελευταίο Bounty!Η γεύση είναι απίστευτη!Τελικά τα έπλασα σε μικρά μπαστουνάκια (το χάρηκε και ο μικρός) και αυτό γιατί το μείγμα μου βγήκε σφιχτό από την αρχή και όχι ρευστό!Όπως και να έχει,είναι υπέροχα!!!Να μην ξεχάσω να πω ότι μερικά κομμάτια τα πέρασα από λευκή σοκολάτα!Επίσης υπέροχα!!!
Αναστασία μου πολύ χαίρομαι μπράβο σου!!! (Τελικά ήθελε 3 κούπες ινδοκάρυδο για να γίνει πιο σφιχτό ε; 🙂 ) Επίσης χάρηκα πολύ που το χάρηκε και ο μικρός σου!!! 🙂 Έμεινε άραγε κανένα να μας στείλες φωτογραφίες;
Για την ακρίβεια έσφιξε στις δυόμισι κούπες!Πρόλαβα και κράτησα δυο για φωτό!:)
Έτσι που τα βλέπω να βουτάνε στη λιωμένη σοκολάτα φαίνονται πολύ λαχταριστά! Μπράβο Λίζα!