Συνταγή για ρυζάλευρο
Το ρυζάλευρο, είναι συχνά ένα από τα πρώτα τρόφιμα για τα μωρά μετά τους 6 μήνες.
Εάν θέλετε να δώσετε ρυζάλευρο στο παιδί σας, αλλά δεν θέλετε να αγοράσετε αυτό του εμπορίου, μπορείτε να το κάνετε μόνες σας!
Σπιτικό ρυζάλευρο από τα χέρια της μαμάς!
Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί καστανό ρύζι. Τα δημητριακά με βάση το καστανό ρύζι ή το ίδιο το καστανό ρύζι είναι η καλύτερη δυνατή τροφή για παιδιά, εξαιτίας της πυκνότητας των θρεπτικών συστατικών και ινών, που περιέχουν. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από ότι το επεξεργασμένο λευκό ρύζι και τα παράγωγά του, που εμπεριέχουν πρόσθετα συστατικά.
Υλικά για τη συνταγή για ρυζάλευρο
½ φλυτζάνι ρύζι καστανό άψητο
Νερό
Βάλτε το ρύζι σε ένα δυνατό μπλέντερ (όχι σε multi δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα) μέχρι να γίνει σκόνη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το ρύζι σε σκόνη μαζί με 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να βράσει. Ανακατεύετε συνεχώς.
Τοποθετήστε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά μέχρι να έχετε μια ωραία κρεμώδη υφή. (Το παρακολουθείτε στο ενδιάμεσο και ανακατεύετε για να μη κολλήσει). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό για να ρυθμίσετε την υφή.)
Σημειώσεις
Μπορείτε να βάλετε στο μπλέντερ μερικά φλιτζάνια ρύζι και να αποθηκεύσετε τη σκόνη σε ένα αεροστεγές δοχείο για αργότερα.
Αυτό το ρυζάλευρο με καστανό ρύζι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παίρνει την απαιτούμενη ποσότητα σιδήρου από τα πρώτα του τρόφιμα.
Ο λόγος που χρησιμοποιείται καστανό και όχι λευκό επεξεργασμένο ρύζι είναι επειδή κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του ρυζιού, αφαιρούνται ο σίδηρος, οι βιταμίνες, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία οι κατασκευαστές αντικαθιστούν με συνθετικές βιταμίνες. (Πηγή)
Μπορείτε να κάνετε διπλή ποσότητα και να την κρατήσετε στο ψυγείο για μια ημέρα.
(Κοινοποίησε αυτό το άρθρο λοιπόν. Όμως επίσης μην το αντιγράψεις χωρίς άδεια)



2 Comments
Το ρύζι όταν το αλεσουμε πόσο καιρό διατηρείται?
Η αναλογια νερου και ρυζάλευρου;