Βίντεο για τις δυσκολίες θηλασμού του 1935!

Βίντεο για τις δυσκολίες θηλασμού του 1935!

Αυτό είναι ένα βίντεο που δημιουργήθηκε στην Αγγλία το 1935 για να δείξει προτεινόμενες θεραπείες για τις δύσκολες περιπτώσεις θηλασμού. 

Ναι καλά διάβασες! Το 1935! Απίστευτο; Και όμως! Είναι ένας πραγματικός θησαυρός!

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως αντιμετωπιζόταν οι δυσκολίες θηλασμού 80+ ολόκληρα χρόνια πριν. Αλλά και το γεγονός ότι κάποιος σκέφτηκε να κάνει ένα βίντεο γι’ αυτό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλιστα και με κάρτες επεξήγησης. Και όλο αυτό σε μια εποχή που η κινηματογράφηση δεν ήταν καθόλου εύκολη όπως είναι σήμερα. Από όποια μεριά και αν το δεις είναι εκπληκτικό!

Στο βίντεο θα δείτε προτεινόμενη θεραπεία για επίπεδες ή ανεστραμμένες – εισέχουσες θηλές. Για την αποκατάσταση της παραγωγής. Τη χρήση ψευδοθηλών (ωωω ναι, το 1935 υπήρχαν ψευδοθηλές!). Τη χρήση γυάλινης χειροκίνητης αντλίας. Και ασκήσεις για τη θεραπεία του “πλαδαρού στήθους”. Τότε θεωρούσαν ότι το πλαδαρό στήθος μπορεί να είναι αιτία για ανεπαρκή παραγωγή. Οπότε η θεραπεία ήταν για την τόνωση του για το θηλασμό. Και όχι για αισθητικούς λόγους. 

Κάποιες από τις προτεινόμενες θεραπείες είναι αρκετά μπροστά για την εποχή τους. Όπως η συμβουλή για τη σύγχυση θηλών. Κάποιες άλλες όχι και τόσο, σήμερα που ξέρουμε περισσότερα τις έχουμε απορρίψει. Όμως οι άνθρωποι τότε χρησιμοποιούσαν τα μέσα που είχαν για να πετύχουν το θηλασμό.

Όποιος ενδιαφέρεται για το θηλασμό, ιδίως την πολιτιστική εξέλιξη του θηλασμού, θα το απολαύσει. Το βίντεο δείχνει και σκηνές χειροκίνητης άντλησης εκείνης της εποχής.

Μπορείτε να δείτε το σπάνιο βίντεο για τις δυσκολίες θηλασμού του 1935

Σημ. Στο βίντεο υπάρχουν σκηνές γυμνού στήθους (προφανώς) οπότε δεν μας επιτρέπεται να το ενσωματώσουμε εδώ. Όμως μπορείτε να το δείτε μέσα από το link παραπάνω που είναι μέσα από τα αρχεία της British Medical Association.

Η τελευταία καρτέλα που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο λέει το εξής.

“Ο πιο σημαντικός παράγοντας σε έναν επιτυχημένο θηλασμό είναι να είναι η μητέρα ήρεμη. Και να πιστέψει στη δύναμη που έχει να εκπληρώσει τις φυσικές της λειτουργίες.”

Το βίντεο δημιουργήθηκε το 1935 από τη British Medical Association δηλαδή τη Βρετανική Ιατρική Ένωση.

Λίζα

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε ενδιαφέρουσες ιστορίες! Κοινοποίησε αυτό το άρθρο)

Ακολουθήστε μας επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like