5 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται τα ξαδέρφια τους

Πρόσφατα βγήκαμε με τον ξάδερφο μου. Και ενώ όταν ήμασταν μικρά συναντιόμασταν πολύ συχνά, τώρα είχαμε χρόνια να ιδωθούμε. Είμαστε στην ίδια ηλικία, αλλά είμαστε πολύ διαφορετικοί. Όπως και οι ζωές μας. Μένουμε σε διαφορετικές χώρες, αντιμετωπίζουμε άλλη καθημερινότητα, έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Στο τέλος της βραδιάς μου θύμισε έναν «κωδικό» που είχαμε μεταξύ μας όταν ήμασταν παιδιά για να περιγράψουμε κάτι πολύ δυνατό. Λέγαμε μια «μαγική» λέξη και μεταμορφωνόμασταν σε υπερήρωα που μπορούσε να σώσει τον κόσμο! Πω πωω! Πόσα χιλιόμετρα αναμνήσεων έσκαψε μέσα στο μυαλό μου, το είχα ξεχάσει τελείως! Ήταν κάτι που είχαμε μόνο οι δυο μας, δε θα μπορούσα να το πω με κανέναν άλλο, ποτέ.

Κάπου εκεί αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε πια τόσο διαφορετικοί άνθρωποι αλλά έχουμε μια κοινή τράπεζα αναμνήσεων!

Έχω την τύχη να έχω πολλά ξαδέρφια. Όσο ήμουν μικρή δεν καταλάβαινα φυσικά πόσο σημαντικός δεσμός δημιουργούνταν τις στιγμές που περνούσαμε μαζί. Μεγαλώνοντας εκτίμησα αυτό το δεσμό και έχω να σου πω 5 λόγους που τα παιδιά χρειάζονται τα ξαδέρφια τους:

#1. Είναι οι πρώτοι σου φίλοι.

Δες φωτογραφίες από τα πρώτα πάρτι σου. Ή των παιδιών σου. Το πιθανότερο είναι τα μόνα παιδιά που παρευρέθηκαν να ήταν τα ξαδέρφια! Τα οικογενειακά τραπέζια, οι ταβέρνες, οι γιορτές, το ατελείωτο παιχνίδι. Ο ύπνος στρωματσάδα, το κουτσομπολιό και τα γάργαρα γέλια μέχρι τα ξημερώματα. Υπάρχουν αμέτρητες αναμνήσεις, εσωτερικά αστεία και τρελές οικογενειακές διακοπές που οι φίλοι δε θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν.

5 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται τα ξαδέρφια τους

#2. Σε καταλαβαίνουν γιατί είναι και αυτοί μέρος της θεόμουρλης οικογένειας σου.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να καταλάβει ότι όταν πας στο σπίτι της θείας Μαρίκας δε πρόκειται να πιεις από το καλαμάκι μιας χρήσης; Επειδή ξέρεις ότι τα ξαναχρησιμοποιεί; Ή ότι δε σηκώνουμε ΠΟΤΕ το τηλέφωνο στον θείο Άγγελο γιατί ξέρουμε ότι θα μας μιλάει επί μιάμιση ώρα! Εεε; Ποιος άλλος; : )

#3. Στα σημαντικά είσαστε πάντα μαζί.

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη! Όπως και εσύ με τα ξαδέρφια σου ε; Θα βρεθείτε σε κάθε σημαντικό γεγονός της οικογένειας και θα έχετε τα ίδια συναισθήματα. Για υποστήριξη, για συμπαράσταση, για βοήθεια, για χαβαλέ, για κουτσομπολιό, για όλα!

5 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται τα ξαδέρφια τους

#4. Δε θα πουν τα μυστικά σου

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι στην ενήλικη ζωή μας, σε πολλές περιπτώσεις τα ξαδέρφια μας είναι πιο κοντά μας από ότι τα αδέρφια μας. Έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης από τα παιδικά χρόνια και αυτό είναι γερή βάση. Τα ξαδέλφια εμπιστεύονται πιο εύκολα τα μυστικά τους μεταξύ τους παρά στα αδέρφια τους. Γνωρίζονται χρόνια, μεγάλωσαν μαζί, αλλά υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να τα μαρτυρήσουν στους γονείς τους.

#5. Γιατί τα ξαδέρφια είναι παιδιά που έπαιζαν μαζί και μεγάλωσαν για να γίνουν παντοτινοί φίλοι.

Σε ξέρουν από την καλή και την ανάποδη και ας μη μένατε στο ίδιο σπίτι. Ως παιδιά παίζατε ατελείωτες ώρες. Ως έφηβοι αρχίσατε να ανακαλύπτετε μαζί τον κόσμο των «μεγάλων». Ως ενήλικες μπορεί να έχετε να βρεθείτε χρόνια, αλλά όταν βρίσκεστε είναι σα να μην πέρασε μια μέρα!

Και στην τελική επειδή τα ξαδέρφια είναι κολλητά ξ-αδέρφια. Και αυτό κρατάει για πάντα!

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! (όπως πχ η σπανακόπιτα). Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες, τον 6 ετών Mini Me (Θάνο) και τον 2 ετών Mini Me Junior (Φοίβο). Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει! Θα με βρεις στα άρθρα και τις φωτογραφίες του e-mama.gr, στα social media, στην επικοινωνία! :)

Write A Comment