6 λόγοι για να σε αγαπάς μαμά

Γράφει η Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Οι γυναίκες, από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, είχαν πάντοτε εναν δύσκολο ρόλο ζωής.  Την διαδικασία της γέννησης, αυτήν την όμορφη και συνάμα, υπεύθυνη εμπειρία ζωής.

Κι όμως, κάποτε θεωρούνταν πως αυτός και μόνο είναι ο σκοπός ύπαρξης του θυλυκού φύλου.

Σήμερα, η γυναίκα είναι απελευθερωμένη από αυτά τα κοινότυπα δεσμά, έχει την δουλειά της, τα χόμπι της και το ελεύθερο να επιλέξει την στιγμή που εκείνη νιώθει πως είναι έτοιμη και θέλει να πάρει στα χέρια της, την ευθύνη νέας ζωής.

Και κάπου εκεί, γυρίζουμε ξανά στην εποχή οπου η γυναίκα παίρνει τον πρωταρχικό της ρόλο και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μέσω των αλλαγών που έρχονται, η γυναίκα να χάνει λίγη απο την αγάπη που έχει, για τον ίδιο της τον εαυτό.

Σου παρουσιάζω λοιπόν, 6 λόγους για να σε αγαπήσεις μαμά ( όχι όσο πρίν, μα και παραπάνω!).

1. Τι και αν άλλαξαν οι καιροί; Εσύ είσαι η ίδια!

Μπορεί να έχει αλλάξει η καθημερινότητα σου, τα ρούχα ή το σώμα σου, όμως αυτα δεν έχουν καμία σημασία διότι εσύ έχεις παραμείνει ίδια! Σου αρέσει ακόμη να πίνεις τον καφέ σου στην βεράντα το πρωί ή να πίνεις ένα χαλαρό κοκτέιλ σε μια όμορφη αυλή, να περνάς ποιοτικά τον χρόνο σου και γελάς με τα ίδια αστεία!

2. Είσαι πηγή ζωής! Πάρ΄το χαμπάρι.

Είσαι τόσο σημαντική που άνθρωποι (μικροί και μεγάλοι) κρέμονται κυριολεκτικά από εσένα! Χωρίς εσένα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ας πούμε πως είσαι ο δείκτης στο ρολόι.

3. Είσαι ψυχολόγος με μάστερ. Τι; Δεν το΄ξερες;

Είσαι εκείνη, που με ένα βλέμμα και μόνο, ειναι σε θέση να σκανάρει εξονυχιστικά, μια πληθώρα συναισθημάτων και να ανακαλύψει το οτιδήποτε. Πέινα, δίψα, πόνο, στεναχώρια ή απλή βαρεμάρα! Έχεις τον τρόπο να αποκρυπτογραφείς και να λύνεις!

4. Εσύ, η πολυμήχανη.

Όχι μόνο βρίσκεις τον χρόνο να ανταποκρίνεσαι στις καθημερινές ανάγκες της δουλειάς, του σπιτιού κ.ο.κ, αλλά χωράς μέσα σε όλα και τα προσωπικά σου θέλω, δίχως καμία απώλεια, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Μια συνηθισμένη μέρα για εσένα είναι μια μαγική μέρα για τα παιδιά σου

5. Η υπομονή σου, θα έπρεπε να λέει το τραγούδι.

Η υπομονή που υποδεικνύεις στην βαριά καθημερινότητα σου, σκάει και γάιδαρο. Είσαι από τα λίγα άτομα που αντέχουν τόση γκρίνια, κλάμα, δράμα και μια χούφτα ιδιοτροπίες κι όμως, κάπως τα καταφέρνεις! Σε στιγμές απορείς και εσύ πώς, μα αυτό είναι ένα μονάχα δείγμα της δύναμης που κρύβεις μέσα σου!

BONUS TIME, EXTRA TIME

6. Είσαι Σούπερ- ηρωίδα!

Όλα όσα προανέφερα, συν πόσα άλλα που δεν χωρούν σε ένα μόνο άρθρο, σε κάνουν μοναδική. Στον άντρα σου, την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες σου! Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά ώστε να σε λατρεύεις, τότε πες μου, σε προκαλώ ποιος είναι; Το μόνο σίγουρο είναι, πως αν και κάποιες φορές το ξεχνάς, είσαι ένα υπέροχο πλάσμα, οπότε κοιτάξου στον καθρέφτη και χαμόγελα!

Επιμέλεια κειμένου: Λίζα Καβακοπούλου

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Write A Comment