6 πολύτιμες συμβουλές για δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

Μίνι καύσωνας λέει σήμερα, με τη θερμοκρασία να “χτυπάει” 40άρια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Αν ανήκεις στη μικρή μεν – ειδικά το φετινό ομολογουμένως παράξενο καλοκαίρι που διανύουμε – τυχερή δε κατηγορία Ελλήνων που απολαμβάνει τις διακοπές της σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος βουτώντας στη θάλασσα κάθε φορά που νιώθει τη ζέστη να γίνεται ανυπόφορη, ένα έχω να σου πω (εκτός του ότι σε ζηλεύω ανυπόφορα): δεν απευθύνομαι σε εσένα!

Αν όμως, όπως κι εγώ, είσαι εγκλωβισμένος ακόμα – η ελπίδα πεθαίνει τελευταία άλλωστε – σε κάποιο γραφείο, στο σπίτι σου. Ή στην πόλη σου και πάντως μακριά από θάλασσες και βουνά και λιώνεις από την ανυπόφορη ζέστη, σου έχω μερικές συμβουλές. Για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μία όαση δροσιάς που δε θα θέλεις να την αποχωριστείς. Άλλωστε οι πολλές μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται σε μέρες καύσωνα, ειδικά αν ανήκεις εσύ ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειας σου σε ευπαθή ομάδα.

6 πολύτιμες συμβουλές για δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

6 πολύτιμες συμβουλές για δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

Συμβουλή Νο 1: Κλείσε τα παντζούρια από τη μεριά του σπιτιού που χτυπάει ο ήλιος.

Οι ακτίνες του ηλίου και ο θερμός αέρας που μπαίνουν από τα παράθυρα έχουν σαν αποτέλεσμα να ανεβαίνει η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού, μετατρέποντας το σε θερμοκήπιο.

Συμβουλή Νο 2: Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα από τη μεριά που δεν χτυπάει ο ήλιος ώστε να μπει φρέσκος καθαρός αέρας.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα σπίτι που δεν αναπνέει από πουθενά. Ο αέρας που μένει εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι επιτείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου που λέγαμε προηγουμένως.

Συμβουλή Νο 3: Τοποθέτησε μπροστά από τον ανεμιστήρα σου ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό.

Βάλε λοιπόν στην κατάψυξη ένα ή περισσότερα μπουκάλια με νερό και όταν αυτά παγώσουν τοποθέτησε τα μπροστά στον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας που θα “πετάει” ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ πιο δροσερός.

Συμβουλή Νο 4: Κλείσε τις ηλεκτρικές συσκευές και τα φώτα.

Η ηλεκτρική κουζίνα, το σίδερο, το πλυντήριο, οι λάμπες πυρακτώσεως ανεβάζουν την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού. Γι’ αυτό φρόντισε να μην τα χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά μόνο τη νύχτα όταν η θερμοκρασία έχει πέσει.

Συμβουλή Νο 5: Αν το σπίτι σου διαθέτει τζάκι κλείσε το κάλυμμα του.

Εμποδίζεις έτσι τον ζεστό αέρα που κυκλοφορεί πάνω από το σπίτι σου να καταλήξει στην καρδιά του σπιτιού σου.

Συμβουλή Νο 6: Γέμισε το μπαλκόνι σου με φυτά.

Τα φυτά και τα λουλούδια ομορφαίνουν τη ζωή και το σπίτι μας. Αλλά ταυτόχρονα επιτελούν και λειτουργικό ρόλο ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του σπιτιού μας. Γι’ αυτόν τον σκοπό καλύτερα είναι τα φυτά που δημιουργούν σκίαση.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Δεν επιτρέπεται όμως η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

1 Comment

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.