7 εκπληκτικά πράγματα για τα γυναικεία στήθη

Τα στήθη είναι εκπληκτικά – είναι όμορφα, τρέφουν τα μωρά και έχουν δική τους νοημοσύνη.

Έχουν τόσο πολλά απίστευτα οφέλη για την υγεία της ανθρωπότητας, τη δύναμη των γυναικών και την ανατροφή των μελλοντικών γενεών.

Διαβάζοντας τα παρακάτω, θα συμφωνήσετε ότι τα στήθη σας αξίζουν μετάλλιο τιμής – όπως και φροντίδα, περιποίηση, και σεβασμό.

1. Τα στήθη θέλουν την ελευθερία τους.

Τα σουτιέν περιορίζουν την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέσα στο στήθος, τις μασχάλες και τους ώμους, προκαλώντας έτσι τη συσσώρευση τοξινών στον ιστό του μαστού. Τα σουτιέν με μπανέλες είναι ο χειρότερος ένοχος, ειδικά οι μεταλλικές μπανέλες, μπορεί να διαταράξουν την ενεργειακή ροή μέσα στην περιοχή του στήθους.

Μια πρόσφατη γαλλική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν φορούσαν σουτιέν είχαν πραγματικά πιο στητά στήθη ακόμα και καθώς γερνούσαν. Η άσκηση, ο χορός, και οι αναπηδήσεις χωρίς σουτιέν, επιτρέπουν στις κινήσεις του σώματος να στηρίξουν τη λεμφική ροή και πετυχαίνουν τη σωστή αποστράγγιση των μαστικών αδένων. Η φυσική κίνηση του στήθους καθώς το σώμα ασκείται και κινείται, είναι άλλο ένα βασικό συστατικό για την λεμφική υγεία του στήθους. 

2. Τα στήθη χρειάζονται μασάζ

Δεν υπάρχει μυϊκός ιστός στο στήθος των γυναικών, έτσι το στήθος χρειάζεται βοήθεια για να ενισχύσει την κυκλοφορία του. Τα στήθη μιας γυναίκας είναι κυρίως λιπώδης ιστός μαζί με αγωγούς γάλακτος, συνδετικούς ιστούς, νεύρα, και λεμφαδένες.

Το αυτο-μασάζ του στήθους είναι μια σημαντική πρακτική για τις γυναίκες, που πρέπει να γίνεται τακτικά για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τη συσσώρευση τοξινών και ορμονών στο λιπώδη ιστό των μαστών.

Μπορείτε να κάνετε αυτο-μασάζ στο στήθος σας καθημερινά με ένα φυσικό φυτικό έλαιο, όπως καρύδα, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αγνά αιθέρια έλαια όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί ή φασκόμηλο. Δεν μιλάμε για τον «αντρικό χειρισμό» του στήθους εδώ, μιλάμε για ήπιο αυτό-μασάζ για να καταλαβαίνετε πως αισθάνονται τα στήθη σας με αυτό, να παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές, και να χρησιμοποιήσετε απαλές κινήσεις για να βοηθήσετε την υγεία σας. 

3. Τα στήθη είναι ζεστά

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το στήθος μιας γυναίκας, θα συγχρονιστεί με το νεογέννητο μωρό της για να επιτευχθεί η τέλεια θερμοκρασία. Όταν μια μητέρα και το μωρό είναι αγκαλιά δέρμα με δέρμα μετά τον τοκετό, τα στήθη της ανεβάζουν με φυσικό τρόπο τη θερμοκρασία τους για να ρυθμίσουν ιδανικά στη θερμοκρασία του μωρού.

Αν μια μητέρα διδύμων έχει ένα παιδί σε κάθε στήθος, τότε το κάθε στήθος ανεβάζει τη θερμοκρασία για να ταιριάζει ιδανικά με κάθε ένα από τα δίδυμα της. Τα στήθη των γυναικών είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος από οποιαδήποτε άλλη για να ρυθμίζεται η θερμοκρασία του νεογέννητου. Έτσι, το στήθος είναι εντελώς ζεστό ή «καυτό», απλά όχι με τον τρόπο που το εννοούμε συνήθως.

7 εκπληκτικά πράγματα για τα γυναικεία στήθη3

4. Το μητρικό γάλα έχει άπειρες θεραπευτικές χρήσεις

Το μητρικό γάλα, είναι λίγο πολύ η πιο εκπληκτική ουσία τροφής που υπάρχει στην ανθρωπότητα. Το μητρικό γάλα είναι εντελώς μοναδικό και είναι αδύνατον να το μιμηθεί κάποια άλλη τροφή (παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει από τις εταιρείες φόρμουλα).

Στην πραγματικότητα αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, από μέρα σε μέρα. Παρέχει με ακρίβεια τη σωστή διατροφή και τα αντισώματα που χρειάζεται ένα μωρό. Κάτι που καθορίζεται από το ίδιο το στήθος μέσα από την παραλαβή πληροφοριών από το σάλιο του μωρού στη θηλαία άλω.

Υπάρχουν πάνω από 400+ γνωστές θρεπτικές ουσίες στο ανθρώπινο μητρικό γάλα. Συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών και μιας άφθονης πηγής βλαστικών κυττάρων.

Το πρώτο γάλα που βγαίνει είναι το πρωτόγαλα το οποίο είναι πλούσιο με ανοσοποιητικούς παράγοντες. Θεωρείται ότι είναι «υγρό χρυσό» και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την δια βίου υγεία του μωρού.

Το μητρικό γάλα χρησιμοποιείται επίσης από μητέρες για πολλές χρήσεις. Όπως σε εξάνθημα από την πάνα, σε ωτίτιδες, σε ερεθισμένα μάτια, στον πονόλαιμο. Αλλά και για πολλές άλλες περιπτώσεις που χρειάζονται θεραπεία.

*Ακόμη ένα μαγικό γεγονός για το μητρικό γάλα! Τα εκπληκτικά πράγματα για τα γυναικεία στήθη δεν έχουν τελειωμό! Για να μάθεις περισσότερα διάβασε το άρθρο “33 εναλλακτικές χρήσεις για το μητρικό γάλα”

Όταν μια γυναίκα θηλάζει, το μητρικό γάλα «λούζει» τους γαλακτοφόρους πόρους της καθώς περνά το γάλα, με αποτέλεσμά να προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού και να προστατεύει την υγεία του. Η προστασία αυτή έχει άμεση σχέση με το πόσο καιρό θηλάζει μια γυναίκα. 

5. Τα στήθη είναι ενεργειακά κέντρα

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που έχει ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια. Βασίζεται στην κυκλοφορία της ενέργειας μέσα από το σώμα με τους μεσημβρινούς (ενεργειακές γραμμές) και τα σημεία βελονισμού (κόμβοι ενέργειας στους μεσημβρινούς).

Υπάρχουν έξι μεσημβρινοί που διατρέχουν την περιοχή του στήθους. Και τρεις από αυτούς είναι οι μεσημβρινοί των Νεφρών, του Ήπατος και του Στομαχιού. Ο βελονισμός και η ΠΚΙ είναι ολιστικοί τρόποι για την προστασία της υγείας του μαστού. Και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Το μασάζ στα σημεία «acupressure» κατά μήκος των μεσημβρινών ή η πίεση των ενεργειακών σημείων γύρω από το στήθος, μπορεί να βοηθήσουν την υγεία και τη ζωντάνια των μαστών αλλά και ολόκληρου του σώματος. Τα σουτιέν με μπανέλα επίσης, μπορεί να εμποδίζουν να κινηθεί η ενέργεια στο στήθος. Άλλος ένας λόγος για να αφήσετε τα στήθη σας ελεύθερα ή να προτιμήσετε ένα μαλακό υποστηρικτικό σουτιέν από φυσικές ίνες. 7 εκπληκτικά πράγματα για τα γυναικεία στήθη4

6. Τα στήθη είναι όπως τα καναρίνια των ανθρακωρύχων

Έχετε ακούσει για τα καναρίνια των ανθρακωρύχων;

Οι ανθρακωρύχοι έπαιρναν καναρίνια κάτω στα ορυχεία μαζί τους, γιατί τα πουλιά είναι πολύ ευαίσθητα και αν το περιβάλλον είναι τοξικό, πεθαίνουν. Τότε οι ανθρακωρύχοι ήξεραν ότι έπρεπε να βγουν από εκεί μέσα αμέσως!

Τα στήθη είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Δέχονται πληροφορίες από το περιβάλλον και οι ιστοί τους, συλλέγουν τοξίνες και ορμόνες. Κατά το θηλασμό , το σάλιο του μωρού απορροφάται από τη θηλαία άλω. Και τότε τα στήθη στη συνέχεια απαντάνε αμέσως! Παρέχοντας τα θρεπτικά συστατικά και τους ανοσοποιητικούς παράγοντες σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού.

*Σου έκανε εντύπωση; Μάλλον σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε περισσότερα εκπληκτικά πράγματα για τα γυναικεία στήθη. Για να μάθεις περισσότερα, διάβασε το άρθρο -> “Το πιο απίστευτο γεγονός για το θηλασμό” 

Αυτό γίνεται χάρη στους εξαιρετικά ευαίσθητους υποδοχείς του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον η πιο κοινή μορφή καρκίνου για τις γυναίκες. Και όχι επειδή το πρόβλημα είναι τα στήθη ή τα γονίδιά μας.

Τα στήθη μας είναι τα «καναρίνια». Μας ενημερώνουν ότι το περιβάλλον μας είναι τοξικό και πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Στην υγεία μας, στη διατροφή μας, στις συνήθειές μας. Επειδή πάνω από 70.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σήμερα στον κόσμο (και κυρίως στις ΗΠΑ) κατά τα τελευταία 100 χρόνια, ζούμε σε μια τοξική σούπα. Και εκτιθέμαστε σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα μας, στο φαγητό, στο νερό, στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, στα ρούχα, και πολλά άλλα.

Τα στήθη μας, μας ενημερώνουν ότι πρέπει να δημιουργηθούν υγιείς αλλαγές για τη δική μας μακροζωία αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. 

7. Τα στήθη είναι όμορφα

Το στήθος σας είναι τέλεια σχεδιασμένο για εσάς. Όλα τα είδη των μαστών είναι όμορφα. Τα στήθη αλλάζουν το σχήμα και το μέγεθος με το πέρασμα των χρόνων και αυτό είναι φυσιολογικό.

Όποιο και αν είναι το σχήμα ή το μέγεθος του στήθους σας είναι το σωστό. Αγαπήστε τα στήθη σας! Έχουν υπερδυνάμεις, είναι έξυπνα και  εκπληκτικά! (Αυτό θα σας φανεί αστείο 🙂 )

Το ξέρατε ότι στη Μογγολία, όταν ένα μωρό είναι ανήσυχο, σηκώνουν τις μπλούζες τους και κουνούν τα στήθη τους για να ηρεμήσει; Όλοι γελούν και χαμογελούν κουνώντας τα στήθη τους, η μητέρα, η γιαγιά, ακόμα και ο παππούς! Έτσι, χαμογελάστε και αγαπήστε τα στήθη σας γιατί είναι εκπληκτικά!

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

1 Comment

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.