«Θα σωθούμε παιδί μου!» Η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας για τη φωτιά

«Είχε καπνό πολύ και δε μπορούσες να καταλάβεις πως η φωτιά ήταν τόσο κοντά, ο καπνός έμπαινε στο σπίτι και φύγαμε όχι γιατί πιστεύαμε θα μας φτάσει η φωτιά, αλλά γιατί έβηχε το μωρό. Είπαμε θα πάμε προς την παραλία.

Μέσα σε δέκα λεπτά, ώσπου να τη ντύσω και να βάλω δυο ρούχα στην τσάντα της , κόπηκε το ρεύμα. Βγήκαμε στο δρόμο, στα σπίτια οι γείτονες έριχναν νερά με τα λάστιχα, άλλοι έτρεχαν, η Ντίνα από απέναντι έψαχνε το γιο της. Έμπαιναν στα αυτοκίνητα και έβγαιναν πάλι γιατί οι δρόμοι ήταν κλειστοί και κατεβαίναμε όλοι προς την παραλία.

Πενήντα μέτρα παρακάτω μας έφτασε η φωτιά. Ουρλιαχτά, κουκουνάρια με φλόγες, να φωνάζει κόσμος το όνομα του παιδιού της Ντίνας. Πηγαίναμε όπου πήγαιναν οι άλλοι, η μικρή έκλαιγε την κρατούσα αγκαλιά και της έλεγα

«Θα σωθούμε , θα σωθούμε παιδί μου!»

Μπροστά μας καμένα, δίπλα φλόγες, η μάνα μου προχωρούσε μπροστά μου, σα να θελε να μου ανοίξει το δρόμο. Είδε κάτι σαν κορμό, ήταν άνθρωπος. Καμένος άνθρωπος… Ένα κάρβουνο σε ανθρώπινο σχήμα, τον κάναμε στο πλάι για να μη περάσουμε από πάνω του.

Φτάσαμε στην παραλία, νομίζαμε θα μείνουμε εκεί αλλά καιγόταν η άμμος, χωρίς υπερβολή! Από μια ταβέρνα που δεν είχε ακόμη καεί μπήκαμε στη θάλασσα. Περπατώντας στα νερά περάσαμε μέχρι το ξενοδοχείο που ήρθαν και μας πήραν οι βάρκες. Δε ξέρω πόσοι… Πεντακόσιοι; Μπορεί παραπάνω. Δεν άκουγα άλλο τις φωνές. Έλεγα μόνο στη μικρή «Θα σωθούμε, θα σωθούμε παιδί μου!». Μας συνέλλεξαν οι βάρκες. Πρώτα τραυματίες και παιδιά είπαν.

Φτάσαμε βουβοί στη Ραφήνα, δεν άλλαξα κουβέντα με άνθρωπο, δε μιλούσαν οι άνθρωποι.

Μόλις βγήκαμε μου πήραν το παιδί το τύλιξαν με κουβέρτα και μας είπαν θα πάμε στο νοσοκομείο, προληπτικά. Άγνωστοι μου έδειχναν φωτογραφίες στα κινητά, αν είχα δει κάποιον. Νόμιζα τους έχω δει όλους η κανέναν, δεν απαντούσα, τι να έλεγα;
Δεν έχω πια σπίτι, δεν έχω αυτοκίνητο, έχω μόνο τα ρούχα μου και το κινητό που κρατούσα με το στόμα στο νερό για να επικοινωνήσω . Αλλά δε με νοιάζει.
Έχω την κόρη μου και τη μάνα μου. Ζω.

Δε μπόρεσαν όλοι. Δεν αντέχεται Δεν περνάει. Δεν ξεχνιέται».

Η μαρτυρία αυτής της μητέρας από το Μάτι έχει γίνει viral στα social media και λέγεται ότι το όνομα της είναι Χριστίνα. Είναι μέσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και είναι σήμερα εδώ μαζί μας, να μας μεταφέρει τη μαρτυρία της.

Διαβάζοντας το για μια στιγμή γίναμε όλες Χριστίνα, μπήκαμε στη θέση της. Και νιώσαμε καλά γιατί η Χριστίνα με το μωρό της και τους δικούς της τα κατάφερε τελικά. Μείναμε όμως όλες στα λόγια της: «Δε μπόρεσαν όλοι. Δεν αντέχεται. Δεν περνάει. Δεν ξεχνιέται».

*Διαβάστε επίσης – > “Σήμερα κλαίει και ο Θεός”

Σήμερα κλαίει και ο Θεός

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.