Αδέρφια που χωρίστηκαν σε ανάδοχες οικογένειες επανενώθηκαν – Βίντεο

Τα παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειες τους έχουν όλα μια ιστορία να πουν.

Τα περισσότερα βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες μέχρι να βρεθεί κάποια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Αυτό δυστυχώς μπορεί να μην γίνει και ποτέ.

Η αναδοχή είναι μια όμορφη διαδικασία που σκοπός της είναι να στηρίξει τα παιδιά. Όμως είναι μόνο προσωρινή. Και όταν πρόκειται για αδέρφια της ίδιας οικογένειας, ο χωρισμός τους συνήθως είναι αναπόφευκτος.

Έτσι συνέβη και με 2 αδέρφια από το Τέξας που χωρίστηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.

Ο Tre και ο Kelynn, είναι 10 και 7 ετών. Προέρχονται από μια οικογένεια που απέκτησαν πολλά τραύματα, γι αυτό και απομακρύνθηκαν από αυτήν. Όσο ήταν μαζί όμως ήταν αχώριστοι. Συνήθως τα αδέρφια από κακοποιητικές οικογένειες έχουν μόνο ο ένας τον άλλο. Αναπτύσσουν έναν ακόμη πιο ιδιαίτερο, ισχυρό δεσμό μεταξύ τους.

Όταν επενέβη η πολιτεία για να τους απομακρύνει από την οικογένεια τους λοιπόν, χωρίστηκαν. Δεν έμεναν πια μαζί, στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να σώθηκαν από το κακοποιητικό περιβάλλον, αλλά έχασαν ο ένας τον άλλο. Και αυτό είναι σημαντικό.

Ο χωρισμός

Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια από τότε που τα αδέρφια τέθηκαν σε επιμέλεια από την προστασία παιδιών στο Τέξας, προκειμένου να επουλώσουν τα τραύματα τους. Όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες. Σε διαφορετικά σπίτια. Έβλεπαν ο ένας τον άλλον μόνο μια φορά το μήνα και μετά ξανά χωριζόταν.

Ο χωρισμός τους ήταν κάθε φορά σπαρακτικός. Ο μικρός έλεγε ότι το να μην μένει με τον αδερφό του τον πονάει. Ενώ ο μεγάλος, ότι η μοναδική του ευχή και δώρο, είναι να απλά να μένει μαζί με τον αδερφό του.

Η επανένωση

Η ιστορία των αγοριών έτυχε να φιλοξενηθεί σε μια εκπομπή στην τηλεόραση. Θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την απομάκρυνση των παιδιών από τις οικογένειες τους. Και να βοηθήσουν τα αγόρια να βρουν την οικογένεια που θα μπορεί να τους υιοθετήσει μαζί.

Ένας γιατρός, ο Δρ. Robert Beck, μόλις είδε την ιστορία τους κατάλαβε ότι αυτός μπορεί να γίνει ο πατέρας τους που θα τους υιοθετήσει μαζί. Που θα τους δώσει το σπίτι που τους αξίζει.

Έτσι τα αγόρια μεταφέρθηκαν μαζί στο σπίτι του Δρ. Robert Beck, όμως η διαδικασία της υιοθεσίας είναι χρονοβόρα ως συνήθως.

Η υιοθεσία

Περίπου ένα χρόνο μετά, ο Δρ. Robert Beck πήγε με τα παιδιά σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Θέλοντας να τους κάνει έκπληξη, δεν τους αποκάλυψε από πριν για ποιο λόγο βρέθηκαν εκεί. Τους το είπε μέσα στην αίθουσα λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το σπίτι σου είναι εκεί που υπάρχει αγάπη

Όταν τελείωσαν με την υιοθεσία ρώτησαν τον μεγάλο αδερφό τι θα κάνει τώρα.

«Θα πάω σπίτι» απάντησε.

Για όσους έχουν ήδη αυτό το σπίτι ίσως να μην φαίνεται τόσο μεγάλο. Αλλά γι αυτό το παιδί φαίνεται από το βλέμμα του ότι είναι το πιο τεράστιο πράγμα που του συνέβη ποτέ!

Τελικά δεν έχει καμία σημασία το πώς είναι η οικογένεια σου, το σπίτι σου. Σημασία έχει να υπάρχει αγάπη εκεί μέσα. Και αυτό το βρήκαν τα δύο αδέρφια.

Δες το βίντεο

Σύμφωνα με το childhelp.org, 1.840 παιδιά το χρόνο- ή 5 την ημέρα- πεθαίνουν από κακοποίηση και παραμέληση. Αν και γλιτώνουν από τα χειρότερα, δημιουργούνται νέοι αγώνες γι αυτά τα παιδιά. Όπως για τον Tre και τον Kelynn.

Όμως τελικά τα δύο αδέρφια βρήκαν την οικογένεια τους. Με την ευχή και την ελπίδα να βρουν όλα τα παιδιά το σπίτι τους. Το σπιτικό τους!

Λίζα

Κοινοποίησε λοιπόν αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr