Αγαπητή μαμά. Εγώ είμαι η Κοινωνία και ξέρω!

Γεια σου! Είμαι η Κοινωνία που ζεις. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, να σε στηρίξω και για να κάνω το καλύτερο που μπορώ για εσένα. Τουλάχιστον έτσι λένε όσοι με ορίζουν.

Οπότε μαμά:✔ Θα πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά σου, είσαι δεν είσαι έτοιμη. Στους 3 ή στους 6 μήνες μετά τη γέννα. Πριν καταφέρει ο οργανισμός σου να επανέλθει, αλλά δε σε φοβάμαι εσένα. Είσαι σκυλί, θα τα καταφέρεις. Και επειδή είμαι πονόψυχη, θα φεύγεις μια ή δύο ώρες νωρίτερα για κάποιο διάστημα.

✔ Θα πρέπει να δουλεύεις σαν να μην έχεις παιδιά. Και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου σαν να μην δουλεύεις. Ε, όχι και δύσκολο για τις μαμάδες! Σας ξέρω εσάς, όλα τα καταφέρνετε! Δείξε στον κόσμο κορίτσι μου πόσα αξίζεις και πόσα μπορείς να καταφέρεις! Στην κοινωνία μας δε θέλουμε losers!

✔ Θα πρέπει να θηλάσεις! Γι αυτό μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου στη δουλειά το θήλαστρο! Αλλά όσο θα αντλείς, δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή σου από τη δουλειά!

✔ Επίσης θα πρέπει να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης όσο πιο σύντομα γίνεται! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και το ξέρεις. Να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες οπωσδήποτε για να καταφέρνεις δουλειά, γυμναστική, σπίτι και παιδιά. Αλλά να κοιμάσαι τελευταία και να ξυπνάς νωρίς, πρώτη από όλους.Πως γίνεται αυτό; Ε δε θα στα λέω όλα εγώ!

✔ Θα πρέπει να έχεις πάντα ένα καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι στην τρίχα! Να έχεις πάντα στο μυαλό σου τα σπίτια που βλέπεις στο Pinterest. Έλα, όλα τα μπορείς εσύ!

✔ Θα πρέπει να διοργανώνεις τα γενέθλια των μικρών σου με κάθε λεπτομέρεια. Να βρίσκεις εσύ ότι χάνουν οι άλλοι μέσα στο σπίτι. Να σκουπίζεις τον μικρό όταν τα κάνει. Να είσαι διασκεδαστική. Να του διαβάζεις τα βιβλία το βράδυ. Ναι και ας κλείνουν τα μάτια σου από την κούραση.✔ Θα πρέπει να εντοπίσεις την κλίση των μικρών και να ψάξεις για τις δραστηριότητες που τους ταιριάζουν. Κολύμπι είναι απαραίτητο, σου το είπε και η Σούλα. Να φροντίζεις ότι όλα καλά με τα μαθήματα τους. Να συμμετέχεις ενεργά στο σύλλογο γονέων. Όλοι το καταφέρνουν αυτό, σιγά το πράγμα καλή μου!

Το να είσαι μαμά είναι σαν να δουλεύεις σε 2,5 δουλειές

Διάβασε επίσης -> “Το να είσαι μαμά είναι σαν να δουλεύεις σε 2,5 δουλειές”

✔ Θα πρέπει να μαθαίνεις καλούς τρόπους στα παιδιά σου γιατί σε βλέπω, πρόσεχε. Και αν δω κάτι, εσένα θα κατηγορήσω, όχι τον πατέρα τους! Να ξέρεις! Και να προσέχεις τη διατροφή τους! Τι μάνα είσαι αλλιώς;

✔ Θα πρέπει να φροντίζεις τα ραντεβού των παιδιών στον γιατρό. Μηνιαία για τα μωρά, σου υπενθυμίζω. Ε, ποιος θέλεις να το κάνει δηλαδή; Θα μας τρελάνεις; Αφού εσύ ξέρεις καλύτερα! Και τις αλλαγές από χειμερινά σε καλοκαιρινά. Και το ανάποδο φυσικά! Μην τα έχεις τα παιδιά σου με φούτερ την άνοιξη.

Είμαι εδώ και καραδοκώ για να σου την πω!✔ Θα πρέπει να διατηρήσεις τη σχέση σου με τον άντρα σου ζωντανή! Ναι εσύ, οι άντρες δεν ξέρουν. Δεν με πιστεύεις; Μα εγώ είμαι η Κοινωνία και αυτό ορίζω, μη μου αντιμιλάς! Να βρίσκεις χρόνο να κανονίζετε κάτι. Τι εννοείς «και τα παιδιά»; Πάρε babysitter. Και αν δεν βγαίνεις οικονομικά κάνε και δεύτερη δουλειά. Τόσες το κάνουν.

✔ Θα πρέπει να έχεις και κάποιο ενδιαφέρον, κάποιο χόμπι καλή μου. Και να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου! Την αυτοφροντίδα σου! Δε με νοιάζει πως, αλλά να βρεις τρόπο να μη χάσεις τους φίλους σου μέσα στους τρελούς ρυθμούς της ζωής σου. Και η ψυχική σου υγεία είναι σημαντική. Μην πάθεις και καμία επιλόχειο κατάθλιψη. Θα φανεί σαν να μην έχεις υποστηρικτικό περιβάλλον.✔ Και επίσης, βγάλε αυτές τις φόρμες όταν είσαι σπίτι. Και αυτόν το κότσο μπόμπα στο κεφάλι. Σε βλέπει ο άντρας σου, να είσαι πάντα περιποιημένη. Τι εννοείς που να βρεις χρόνο; Ξύπνα λίγο νωρίτερα και περιποιήσου! Εγώ είμαι η Κοινωνία και ξέρω!

Εγώ είμαι η Κοινωνία… και ξέρω! Και προσπαθώ να στο υπενθυμίζω κάθε φορά. Σε κάθε έκφανση της ζωής σου.Μα αν θέλεις να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη, ξέχνα με. Μην ακούσεις λέξη από όσα σου είπα.  Άκου την καρδιά σου και το μυαλό σου. Εκείνα ξέρουν καλύτερα…

Ελεύθερη και προσαρμοσμένη μετάφραση του viral post της Sarah Buckley Friedberg

Λίζα

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.