Αγαπητή μαμά παιδιού με αναπηρία. Σε βλέπω

Η Alethea Jo που έγραψε το παρακάτω κείμενο είναι συγγραφέας και μαμά παιδιού με αναπηρία.

Τα λόγια της έγιναν viral γιατί μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Απευθύνεται στις μαμάδες που έχουν και εκείνες παιδιά με αναπηρία. Αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις το δυνατό μήνυμα που στέλνει για αυτές τις γυναίκες. Έτσι, τα λόγια της μπήκαν και στη δική μου καρδιά και ήθελα να το μεταφράσω και να του δώσω μια θέση στο e-mama.gr.

Να ξέρετε μαμάδες, ότι σας βλέπω και εγώ. Και σας αγαπώ!

Διαβάστε το κείμενο της Alethea Jo:

Αγαπητή μαμά παιδιού με αναπηρία. Σε βλέπω.

Θέλω να ξέρεις ότι σε βλέπω.

Σε βλέπω όταν πηγαίνεις το παιδί σου για θεραπεία ενώ οι φίλοι σου πηγαίνουν τα παιδιά τους για καράτε ή μπαλέτο.

Σε βλέπω να φεύγεις κρυφά από τη συζήτηση όταν όλοι οι φίλοι σου καυχιούνται για επιτεύγματα και υψηλούς βαθμούς των παιδιών τους στις εξετάσεις.Σε βλέπω να τα καταφέρνεις με τα άπειρα ραντεβού και τις συναντήσεις. Φροντίζοντας πάντα να κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου.

Σε βλέπω να κάθεσαι στον υπολογιστή σου για ώρες και να κάνεις ενδελεχή έρευνα για το τι χρειάζεται το παιδί σου.

Σε βλέπω να δυσανασχετείς όταν οι άνθρωποι γύρω σου γκρινιάζουν για μικροπράγματα. Γιατί εσύ ξέρεις ότι ωχριούν σε σύγκριση με όσα αντιμετωπίζεις μέσα στην ημέρα σου.

Σε βλέπω να είσαι έτοιμη να σπάσεις. Αλλά να συνεχίζεις για την οικογένειά σου. Και το καταφέρνεις πάντα με ένα χαμόγελο.Σε βλέπω να βγάζεις από μέσα σου δυνάμεις που δεν είχες καν ονειρευτεί ότι είχες.

Σε βλέπω να δείχνεις σεβασμό και εκτίμηση στους δασκάλους, στους θεραπευτές, στους γιατρούς. Σε όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί σου.

Σε βλέπω να σηκώνεσαι πολύ νωρίς το πρωί. Για να τα κάνεις πάλι όλα από την αρχή. Και ας είχες άλλη μια δύσκολη νύχτα.Σε βλέπω όταν είσαι στην άκρη του γκρεμού και παλεύεις.

Ξέρω ότι νιώθεις αόρατη, και ότι κανείς δεν προσέχει τι κάνεις. Αλλά θέλω να ξέρεις ότι εγώ σε βλέπω. Και σε προσέχω. Σε βλέπω να προσπαθείς. Βλέπω ότι επιλέγεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να προσφέρεις στο παιδί σου την καλύτερη φροντίδα στο σπίτι, στο σχολείο, στη θεραπεία, στο γιατρό.

Και θέλω να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις έχει σημασία. Αξίζει τον κόπο.

Εκείνες τις μέρες που αναρωτιέσαι αν μπορείς να αντέξεις, θέλω να ξέρεις ότι σε βλέπω.Θέλω να ξέρεις ότι είσαι όμορφη.

Θέλω να ξέρεις ότι αξίζει τον κόπο.

Θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη.

Θέλω να ξέρεις ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα και ότι είσαι η καλύτερη σε αυτό που κάνεις.

Και εκείνες τις μέρες που βλέπεις βελτίωση… Εκείνες τις στιγμές που η σκληρή δουλειά δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα και μπορείς να γευτείς την επιτυχία, σε βλέπω. Εγώ σε βλέπω και είμαι περήφανη για σένα.Όποια μέρα και αν είναι σήμερα αξίζεις πολλά, τα πας περίφημα… και σε βλέπω.

ΥΓ: Πρόσφατα ανακάλυψα τη σελίδα «Find your ability in your disability». Η Μαρία Τούβα είναι η μαμά του Δημήτρη και μέσα από τη σελίδα της μας δείχνει τις προκλήσεις αλλά και την αγάπη όταν είσαι μαμά παιδιού με αναπηρία. Τη Μαρία και τον Δημήτρη είχα στο μυαλό μου όση ώρα μετέφραζα το κείμενο. Οπότε είναι αφιερωμένο.

Λίζα

Cover photo: Bebes & Mujer

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε όμορφες ιστορίες! Κοινοποίησε αυτό το άρθρο)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.