Ακόμη και στα χειρότερα σου, για τα παιδιά σου είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου

Για τη μαμά που κρύβεται στο μπάνιο για να μείνει έστω ένα δευτερόλεπτο μόνη της. Επειδή ξέμεινε από ενέργεια και υπομονή. Έχω βρεθεί στη θέση της και θα βρεθώ ξανά.

Για τη μαμά που αναρωτιέται αν είναι αρκετή. Που αναρωτιέται πότε θα τελειώσει αυτή η περίοδος που κάνει άπειρα πράγματα, αλλά φαίνονται να μην είναι ποτέ αρκετά. Έχω βρεθεί στη θέση της και θα βρεθώ ξανά.

Για τη μαμά που δε θυμάται πια πως είναι να κοιμάσαι συνεχόμενα για αρκετές ώρες τη νύχτα. Αλλά το έχει τόση ανάγκη. Που παλεύει να μαζέψει δύναμη για την επόμενη μέρα. Έχω βρεθεί στη θέση της και θα βρεθώ ξανά.

Για τη μαμά που προσπαθεί να τα χωρέσει όλα μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Και σπίτι και δουλειά και παιδιά και στο τέλος της ημέρας ένιωσε ένα κενό. Επειδή σκέφτεται ότι θα μπορούσε να διαθέσει λίγο περισσότερο χρόνο στα παιδιά της.

Στη μαμά που συνεχίζει παρά τα εμπόδια

Για τη μαμά που νιώθει απέραντη μοναξιά ακόμη και αν γύρω της υπάρχουν τόσοι άνθρωποι. Έχω βρεθεί στη θέση της και ίσως βρεθώ ξανά.

Μαμά, να θυμάσαι.

Δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό.

Το έχω περάσει και εγώ και θα το περάσω ξανά.

Η μητρότητα αλλάζει τη ζωή μας με έναν απίστευτο τρόπο. Κάποιες φορές μας τρομάζει, μας ρουφάει κάθε στάλα ενέργειας, μας αφήνει μόνες. Αλλά αυτό είναι μόνο μια φάση που θα περάσει. Και όταν θα κοιτάμε πίσω, θα θυμόμαστε πολύ λίγα από αυτή τη φάση.

Μαμά, να θυμάσαι. Η μητρότητα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι απλά ένα μέρος της. Να θυμάσαι ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά. Για τα μικρά σου, κανείς δε θα μπορούσε να την κάνει καλύτερα από εσένα.

Να θυμάσαι. Ακόμη και στα χειρότερα σου, για τα μικρά σου είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου.

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Write A Comment