Οι ακτινογραφίες γυναικών που μαρτυρούν τη βία

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχω δει χιλιάδες ακτινογραφίες γυναικών. Με κάθε είδους τραύματα, ακόμη και πολύ σοβαρά. Πολλές από αυτές τις γυναίκες αρνήθηκαν ότι τα τραύματά τους τα προξένησαν οι σύζυγοι ή άλλα μέλη της οικογενείας τους. Η άρνησή τους σχετίζεται με αρνητικά συναισθήματα. Με φόβο, ντροπή, αγωνία για την τύχη των παιδιών τους ή και για τη ζωή τους ακόμη».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο αυτό. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Μαρία Γκράτσια Βανταντόρι είναι χειρούργος στο νοσοκομείο Σαν Κάρλος στο Μιλάνο. Μίλησε σε ρεπόρτερ της La Repoublica για την έκθεση με ακτινογραφίες κακοποιημένων γυναικών. Και όχι μόνο. Αποκάλυψε πολλά περισσότερα για τα περιστατικά βίας που έχει αντιμετωπίσει τόσα χρόνια.

Οι ακτινογραφίες γυναικών που μαρτυρούν τη βία

«Εδώ είναι η καθημερινή φρίκη που αντικρίζουμε στα έκτακτα περιστατικά. Τις περισσότερες φορές οι τραυματισμένες γυναίκες δεν έχουν τη δύναμη να πουν τι τους έχει συμβεί. Το καταλαβαίνεις από τα πληγωμένα σώματα και τα τραύματα τους».

Οι ακτινογραφίες γυναικών που μαρτυρούν τη βία

«Σπασμένα κόκκαλα σε μύτη, χέρια, πόδια, πληγές από μαχαιριές, εγκαύματα, μελανιές και σημάδια στραγγαλισμού».

Οι ακτινογραφίες γυναικών που μαρτυρούν τη βία

«Ήρθε κάποτε γυναίκα ασθενής με καρφωμένο μαχαίρι στην πλάτη. Ζήτησε να το καταγράψουμε ως ατύχημα…».

Οι ακτινογραφίες γυναικών που μαρτυρούν τη βία

«Πρέπει να ξέρουμε πώς να αποκρυπτογραφήσουμε τις σιωπές των γυναικών που υπέστησαν βία. Τα σημάδια στραγγαλισμού στον λαιμό, για παράδειγμα, δεν μπορούν να τα καλύψουν με κάποια δικαιολογία. Δεν μπορούν να πουν δηλαδή ότι έπεσαν από τις σκάλες. Δείχνουν ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το φόνο της γυναίκας. Έτσι, το επόμενο βήμα είναι το ειδικό τμήμα του νοσοκομείου όπου οι γυναίκες μπορούν να βρουν μία λύση. Ένα προσωρινό καταφύγιο, τον χωρισμό, το διαζύγιο, την ψυχολογική υποστήριξη».

 

Διάβασε επίσης -> Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από μια όμορφη φωτογραφία γάμου

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Write A Comment