Ανάδοχοι γονείς φιλοξένησαν πάνω από 600 παιδιά για 56 χρόνια

Στη φωτογραφία που βλέπετε πάνω, βρίσκεται ένα ζευγάρι με το πρώτο μωρό που φιλοξένησαν ως ανάδοχοι γονείς. Αυτό έγινε το 1965. Δίπλα είναι μερικά από τα παιδιά που πέρασαν από τη ζεστή τους αγκαλιά όλα αυτά τα χρόνια. Η ιστορία τους είναι εκπληκτική!

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι υπήρξαν οι ανάδοχοι γονείς για περισσότερα από 600 παιδιά μέσα σε 56 χρόνια. Μάλιστα κάποτε μετέτρεψε τον κήπο του σε καλοκαιρινή κατασκήνωση αφού φιλοξένησε 11 παιδιά ταυτόχρονα!

Η Pauline και ο Roger Fitter, από το Haslemere του West Sussex, αποφάσισαν από μικρή ηλικία ότι ήθελαν να βοηθήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούσαν.

Το καλόκαρδο ζευγάρι έχει αναθρέψει παιδιά κυριολεκτικά από όλον τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες. Φιλοξένησαν παιδιά από μόλις τριών ημερών μέχρι και εκείνα στα τέλη της εφηβείας τους.

Τι είναι η αναδοχή;

Η αναδοχή είναι μια υπέροχη διαδικασία που οι φροντιστές του παιδιού δίνουν αγάπη και φροντίδα. Και είναι σημαντικό γιατί το κάνουν σε μια περίοδο των παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Είναι «προσωρινοί γονείς» μέχρι να βρεθεί οικογένεια να τα υιοθετήσει.Το μακροβιότερο ζευγάρι ανάδοχων γονιών που φιλοξενούσε παιδιά για 56 χρόνια

Το ζευγάρι έχει πέντε δικά τους παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που υιοθέτησαν. Τα μεγάλωναν όλα ταυτόχρονα. Συνέχισαν να φιλοξενούν παιδιά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Υπολογίζουν ότι καλωσόρισαν περίπου 620 παιδιά στο σπίτι τους. Αλλά ομολόγησαν ότι σταμάτησαν να μετρούν αφού έφτασαν τα 600.Η Pauline ήταν νοσοκόμα που φρόντιζε μικρά παιδιά και ήξερε από μικρή ότι ήθελε να φροντίζει όσο περισσότερα παιδιά γινόταν. Δεν άντεχε στη σκέψη ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την αγάπη και την θαλπωρή των γονιών τους. Το 1965, όταν ήταν μόλις 19 ετών φιλοξένησαν το πρώτο μωρό τους ως ανάδοχοι γονείς. Ήταν ένα μωρό μόλις τριών ημερών.

«Ήταν μαζί μας για 10 εβδομάδες. Είχε βρογχίτιδα και τον φροντίσαμε. Ξαφνικά μια μέρα μας ανακοίνωσε η κοινωνική υπηρεσία ότι θα μας τον πάρουν γιατί θα τον υιοθετούσε ένα ζευγάρι. Περάσαμε το βράδυ κοιτώντας το κρεβατάκι του. Είπα στον άντρα μου ότι αν είναι έτσι το να είσαι ανάδοχος γονιός, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνω.»

Αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση της. Ακολούθησαν και άλλα παιδιά, μωρά και έφηβοι. Εξακολούθησαν να είναι ανάδοχοι γονείς για μισό αιώνα!Και αν σήμερα αυτό φαντάζει δύσκολο γιατί οι διαδικασίες έχουν αλλάξει, εκείνη την εποχή δεν ήταν έτσι.

«Οι καιροί έχουν αλλάξει τώρα. Τότε κανείς δεν ήθελε να γίνει ανάδοχος γονιός. Εκείνες τις μέρες αν έλεγες ναι, δεν έκαναν πολλές ερωτήσεις. Δεν υπήρχε εκπαίδευση, ούτε πραγματικοί έλεγχοι.

Τώρα μπορεί να χρειαστούν έως και εννέα μήνες για να λάβουμε έγκριση από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Και είμαστε περίπου 9.000 ανάδοχοι γονείς.»Τα παιδιά που έζησαν μαζί τους, τους θυμούνται

«Δεχόμαστε γράμματα από τα παιδιά που φιλοξενήσαμε. Μπορεί να ήταν για λίγο, αλλά μας θυμούνται. Συνάντησα μια κοπέλα που με αγκάλιασε. Είδα τα παιδιά της και αμέσως κατάλαβα ποια ήταν γιατί της έμοιαζαν εκπληκτικά όταν ήταν μικρή. Έχουμε φωτογραφίες με όλα τα παιδιά που φιλοξενήσαμε. Τα θυμόμαστε όλα!»

Ανάδοχοι γονείς φιλοξένησαν πάνω από 600 παιδιά για 56 χρόνια
Το ηλικιωμένο ζευγάρι με ένα μικρούλι που φιλοξένησαν το 2018. Έχουν φωτογραφίες με όλα τα παιδιά τους.

Σήμερα η Pauline είναι 81 και ο Roger 86. Με πόνο ψυχής αποφάσισαν να σταματήσουν να φιλοξενούν παιδιά πλέον. Το τελευταίο παιδί έφυγε από το σπίτι τους πρόσφατα, τον Μάρτιο.«‘Είχα συνηθίσει να ετοιμάζω το δωμάτιο αμέσως για τα επόμενα παιδιά που θα ερχόταν. Μου κακοφάνηκε που δεν θα το ξανακάνω. Αλλά έχουμε μεγαλώσει πια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως όταν ήμασταν νέοι. Έπρεπε να σταματήσουμε.»

Ο διευθυντής της κοινωνικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνος για τις ανάδοχες οικογένειες τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους. Είπε ότι είναι από τους πιο φροντιστικούς και αγαπημένους στα παιδιά ανάδοχους γονείς που έχει συναντήσει στην πορεία του.Η αγάπη και η αφοσίωσή τους άλλαξε και επηρέασε τη ζωή σε περισσότερα από 600 παιδιά. Για 56 χρόνια αυτοί οι άνθρωποι έδιναν στα παιδιά το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους. Έδιναν τον γονιό.

*** Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το συγκινητικό άρθρο -> “15 συγκινητικές φωτογραφίες παιδιών την ημέρα υιοθεσίας τους”Photos:dailymail.co.uk

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.