“Ανοίγουν τα σχολεία, αλλά οι τάξεις δεν θα είναι όπως τις ξέραμε”

Όλα αλλάζουν και αυτό που ίσχυε χθες σήμερα μπορεί να μην ισχύει και το αντίστροφο. Στον μεγάλο γρίφο για το αν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες των σχολείων απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε επικοινωνία του με το Star είπε ότι τελικά το πιθανότερο είναι να ανοίξουν λύκεια, γυμνάσια αλλά και δημοτικά.

«Πιθανών να ανοίξουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αλλά πάντως θα ανοίξουν. Οι τάξεις θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις. Στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα, όπως σήμερα, αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς.»

Υπάρχει όμως μια μερίδα ειδικών που επιμένει ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Ο κος Γεραπετρίτης τόνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Τα σχολεία δε θα ανοίξουν όπως έκλεισαν.

«Δε θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει. Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις».

Το σχέδιο «Επιστροφή στην κανονικότητα» βρίσκεται προ των πυλών προκειμένου να αρθούν γενικά τα περιοριστικά μέτρα.

Από ότι φαίνεται από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αυτό θα γίνει βήμα βήμα και όλα όσα έκλεισαν θα ανοίγουν σταδιακά. Έτσι οι περιορισμοί θα μειώνονται σιγά σιγά.

«Όταν θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων, θα αναμορφωθεί και το σύστημα για τον περιορισμό της κίνησης. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα έχουμε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς δε θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση»

Όπως είπαμε όλα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό. Αναμένουμε περισσότερα και λεπτομέρειες για το θέμα. 

Διάβασε επίσης -> Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, κομμωτήρια, καφετέριες

Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, κομμωτήρια, καφετέριες

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.