Απολύθηκα επειδή ακουγόταν τα παιδιά μου όσο δούλευα τηλεργασία

Κατά την περίοδο lockdown λόγω COVID-19, αυξήθηκε κατακόρυφα η τηλεργασία.

Στις περιπτώσεις που είναι εφικτό, οι εργαζόμενοι έπρεπε να δουλεύουν από το σπίτι. Αυτό για τους γονείς ήταν μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο.

Ως μητέρα που εργάστηκα με τηλεργασία, επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ δύσκολο.

Μια μαμά που εργάστηκε για 3 μήνες με αυτόν τον τρόπο, τελικά απολύθηκε επειδή… ακουγόταν τα παιδιά της όταν μιλούσε με πελάτες.

Το κείμενο που ανέβασε στο Instagram είναι συγκλονιστικό:

«Το αφεντικό μου, μου είπε ότι έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι ακούγονται τα παιδιά μου στα τηλεφωνήματα με πελάτες.

Στην πραγματικότητα απολύθηκα επειδή ακουγόταν τα παιδιά μου στα επαγγελματικά τηλεφωνήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hi, I’m | MODERN CALI MOM (@moderncalimom) στις

Τους τελευταίους 3 μήνες δούλευα όλο το 24ωρο από το σπίτι, προσέχοντας ταυτόχρονα τα δύο μικρά παιδιά μου. Έχω εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μου για προθεσμίες που μου ζήτησαν, ακόμη και τις μη ρεαλιστικές. Η κατάσταση που υπέμεινα τους τελευταίους 3 μήνες είναι κάτι παραπάνω από αγχωτική.


Πώς γίνεται; Μια εταιρεία που λέει ότι καταλαβαίνει. Μια εταιρεία που λέει ότι η λειτουργία της θα είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα των γονιών, κάνει ακριβώς το αντίθετο! Είμαι συντετριμμένη. Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες, δάκρυα, ιδρώτα, καθυστέρησα να δώσω στο παιδί το φαγητό του. Γιατί; Γιατί το αφεντικό μου, μου ζητούσε να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή που το ήθελε. Και τι πήρα σε αντάλλαγμα; Απολύθηκα!!!


Μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα που μου προσέφεραν για να αποσιωπήσω το θέμα.

Καμία εργαζόμενη μητέρα δεν πρέπει να υφίσταται τέτοιες διακρίσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Επειδή κάποιες φορές που εξυπηρετούσα πελάτη δεν κατάφερνα να κρατάω ήσυχο το ενός έτους μωρό μου. Όμως δούλευα τόσο πολύ, που δεν είχα χρόνο να γυρίσω ένα λεπτό να ικανοποιήσω τις ανάγκες του!


Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς τώρα. Αυτή η κατάσταση θα ήταν προσωρινή υποτίθεται. Κανένας από τους πελάτες μου δεν είχε πρόβλημα όταν ακουγόταν τα παιδιά μου όση ώρα μιλούσαμε.


Θα παλέψω για κάθε μαμά που περνάει κάτι παρόμοιο. Δεν είναι εντάξει να μας φέρονται έτσι! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ! Καθόλου οκ! Να βάζουν μια μητέρα στη θέση να διαλέξει σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, τη δουλειά της ή τα παιδιά της… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ!»

*Διαβάστε επίσης το εκπληκτικό άρθρο για τις εργαζόμενες μητέρες -> “Ο διωγμός της μητρότητας”

Η δύσκολη αυτή περίοδος ήρθε να φωτίσει εκτός από το μισθολογικό χάσμα λόγω φύλου, και το πρόβλημα της διάκρισης κατά των μητέρων στην εργασία.


Και ειδικότερα τώρα που όχι μόνο η εύρεση, αλλά και η διατήρηση μιας θέσης εργασίας είναι αγώνας. Οι μητέρες έχουν πάντα να αντιμετωπίσουν ένα εμπόδιο παραπάνω.

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.