Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος ΕΣΠΑ 2016 για την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ της χώρας.

Καθώς η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει από πέρσι, δεν θα βγουν πίνακες με τα ονόματα των ωφελούμενων μητέρων ανά νομό και δήμο όπως γινόταν παλιότερα.

Για να δείτε λοιπόν τα αποτελέσματα πρέπει να μπείτε στην ειδική εφαρμογή που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ και να εισάγετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σας. Θα δείτε με αυτόν τον τρόπο το ονοματεπώνυμο της μητέρας και των παιδιών και αν έχετε λάβει το voucher για το κάθε παιδί.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΣΠΑ 2016 εδώ.

Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας η σελίδα της ΕΕΤΑΑ αντιμετωπίζει προβλήματα – όπως κάθε χρόνο άλλωστε – επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγη υπομονή για να συνδεθείτε!

Στους οριστικούς πίνακες αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της ωφελούμενης μητέρας, τα στοιχεία του παιδιού ή των παιδιών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher). Όλα αυτά φυσικά αν έχετε λάβει το voucher.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν το voucher στη δομή που τους ενδιαφέρει μέχρι εκείνη την ημέρα, ώστε να πραγματοποιήσουν την εγγραφή του παιδιού.

Βέβαια η διαδικασία επιλογής της δομής ή για να το θέσω καλύτερα η διαδικασία επιλογής του παιδιού από τη δομή είναι κάτι που αναμένεται να μας προβληματίσει αρκετά τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, καθώς δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια θα γίνει. Η διαδικασία έχει αλλάξει φέτος δραματικά και μάλλον δραματική θα είναι και η κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Οι ίδιες οι δομές εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την αξιοκρατία με την οποία θα γίνει η τελική επιλογή.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να λύσουμε απορίες και γρίφους που το καινούριο σύστημα επιλογής δομής έχει δημιουργήσει.

Καλά αποτελέσματα εύχομαι και…υπομονή!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

2 Σχόλια

  1. Εμείς πάλι δυστυχώς δεν τα καταφέραμε φέτος.. Πέρσι περάσαμε υπέροχα γιατί μπήκαμε μέσω ΕΣΠΑ σε έναν ιδιωτικό παιδικό που έκανε την μικρούλα μου πολύ χαρούμενη.. Φέτος με ακόμη μικρότερα εισοδήματα τίποτα.. Στο μεταξύ είμαι και πρόσφατα άνεργη και ενώ μιλάω για κάποιες θέσεις εργασίας δεν μπορώ να τις αποδεχτώ γιατί τα χρήματα είναι λίγα και θα μου περισσεύουν ελάχιστα αν πληρώσω ιδιωτικό.. Κοντεύω να σκάσω.. Η θα δουλεύω δλδ μόνο για τον παιδικό του παιδιού και την ασφάλιση και συνεισφορά στο σπίτι μηδέν ή το γυρνάω στα οικιακά και περιμένω από τον άντρα μου να βγάλει το φίδι από την τρύπα, που με το ζόρι τα καταφέρναμε όταν δουλεύαμε και οι 2.,. Ζητώ συγνώμη για τυχόν κατάχρηση του post..

    • Δυστυχώς ούτε εμείς μπήκαμε αν και με χαμηλό εισόδημα! 🙁 Φέτος ακόμη περισσότερο από πέρσι, έμειναν απ έξω πολλά παιδιά χαμηλόμισθων οικογενειών. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, στην Ελλάδα του 2016 ο μισθός μιας εργαζόμενης μητέρας δεν επαρκεί για να καλύψει το δυσβάσταχτο έξοδο του παιδικού σταθμού. Μετατοπίζουν το πρόβλημα με απαράδεκτο τρόπο!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.