Αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες από την εργασία στο σπίτι – Έρευνα 

H πανδημία του κορονοϊού έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες και στην εργασιακή ζωή. Αυτό προκύπτει από μια έρευνα της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πάνω από το ένα πέμπτο εκείνων που εργάζονται από το σπίτι σε σπίτια με μικρά παιδιά, δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound. Η οποία έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών. Συμπεραίνει ότι πάνω από το 1/3 των εργαζόμενων στις 27 χώρες της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας.

Για τις οικογένειες:

Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17.

 

Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του. Όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.

Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα. Στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.

Το παιδί σου, ο σάκος του μποξ

Η Μαίρη Μακάφεϊ είναι η επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound. Δήλωσε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.

«Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

*Διαβάστε επίσης “Η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου”

Εσείς μπορείτε να κάνετε την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο; Απαιτεί περισσότερες από 135 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, συνεχή κινητικότητα, καλό συντονισμό και εμπειρία στην επικοινωνία. Δεν υπάρχουν διαλείμματα, δεν υπάρχουν διακοπές και δεν υπάρχει καθόλου αμοιβή.

Ένα διαφημιστικό γραφείο στη Βοστώνη δημοσίευσε μια αγγελία σε ίντερνετ και εφημερίδες για μια “ψεύτικη δουλειά” “Director of Operations”, δηλαδή διευθυντής επιχειρήσεων. Διαβάστε τι συνέβη τελικά -> εδώ

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.