Πότε ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, καφετέριες, σχολεία. Άρση των μέτρων.

Το σχέδιο «Επιστροφή στην κανονικότητα» βρίσκεται προ των πυλών προκειμένου να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Από ότι φαίνεται από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αυτό θα γίνει βήμα βήμα και όλα όσα έκλεισαν θα ανοίγουν σταδιακά. Ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Τα σχολεία

Η επανέναρξη μαθημάτων για την Γ’ Λυκείου θεωρείται δεδομένη για τις 11 Μαΐου. Οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά στα τέλη Ιουνίου. Ανάλογα, με το πως θα πορευθεί η Γ’ Λυκείου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο. Εξετάζεται η πρόταση να παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και να ανοίξουν το Σεπτέμβριο. Ο κος. Πέτσας είπε: «Για να πάει το παιδί σχολείο, προϋποθέτει ότι δε θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά. Ή να πρέπει ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει».

Εστίασης και καφετέριες

Από ότι φαίνεται θα ανοίξουν μετά τις 15 με 20 Μαΐου. Και πάλι μόνο με προϋποθέσεις. Με τραπεζοκαθίσματα έξω, με απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και μάξιμουμ άτομα στα μαγαζιά.

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μικρά καταστήματα

Τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα μικρά καταστήματα θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου. Για να τονωθούν ψυχολογικά οι πολίτες.

Συγκεντρώσεις πολλών ατόμων

Οι συναθροίσεις παραμένουν μεγάλο ερώτημα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε με ασφάλεια σε αυτές. Συναυλίες και μεγάλες συγκεντρώσεις είναι απίθανο να επιτραπούν με τα έως τώρα δεδομένα.

Μετακινήσεις σε άλλους δήμους και περιοχές

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από τους αρμόδιους είναι να παραμείνει ο περιορισμός για μετάβαση σε άλλο δήμο, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγχρωτισμού. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων σε άλλους δήμους για περίπου 20 μέρες.

Τουρισμός

Ο τουρισμός είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για την άρση των μέτρων. Σε πρώτη φάση θα «ανοίξει» ο εσωτερικός τον Ιούνιο πιθανότατα. Όμως με κανόνες για μάξιμουμ άτομα που θα γίνονται δεκτά στις οργανωμένες πλαζ και το νέο τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων. Σε δεύτερη φάση θα «ανοίξει» και ο εξωτερικός τουρισμός αφότου έχει γίνει προμήθεια αρκετών τεστ.

***Διαβάστε επίσης -> “Να τι συμβαίνει όταν οι γονείς προσπαθούν να κουρέψουν τα παιδιά εν μέσω καραντίνας”

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.