Παιδική κακοποίηση το τρύπημα αυτιών στα μωρά;

Σχεδόν 30.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν αίτημα προς την κυβέρνηση, ζητώντας να απαγορευτεί επίσημα και δια νόμου η πρακτική του τρυπήματος των αυτιών.

Οι υπογραφές μαζεύτηκαν μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!

Η εκστρατεία ξεκίνησε από μία μαμά, την Susan Ingram στην ιστοσελίδα 38 Degrees, η οποία υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή αποτελεί μία μορφή «παιδικής κακοποίησης» και ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλάβει την υπόθεση.

«Τα μωρά υπόκεινται σε έντονο πόνο και φόβο χωρίς κανένα λόγο. Η πρακτική του τρυπήματος των αυτιών σε βρέφη, δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον σκοπό, από το να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία των γονιών. Άλλες μορφές σωματικού πόνου στα παιδιά θεωρούνται παράνομες – το τρύπημα των αυτιών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.»

Η Ingram και οι υποστηρικτές της ζητούν από τον υπουργό να θέσει ένα κατώτατο ηλικιακό όριο για το τρύπημα των αυτιών και το piercing γενικότερα.

baby ear piercingΗ εκστρατεία έχει τραβήξει την προσοχή πολλών νομοθετών και έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις Ο Mark Tami, μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι σχεδιάζει να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Το ερώτημα είναι, ποια ηλικία είναι κατάλληλη; Σίγουρα ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί δεν έχει την δυνατότητα να συναινέσει στην διαδικασία.» είπε ο ίδιος.

Ο Mark Tami είχε θέσει ξανά το αίτημα στο κοινοβούλιο το 2013.

Κάποιοι γονείς που υποστηρίζουν την εκστρατεία, έγραψαν στα social media ότι προτιμούν να αφήσουν το παιδί τους να αποφασίσει μόνο του για το σώμα του, άλλοι το σύγκριναν με την παιδική κακοποίηση ενώ μερικοί υποστήριξαν ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση.

Το τρύπημα των αυτιών σε μωρά έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ίντερνετ αφού είχαν γίνει μεγάλες συζητήσεις για το πόσο σωστό ή όχι ήταν όταν πέρσι το έκανε η Kim Kardashian στην κόρη της αλλά και η Gisele Bündchen. baby ear piercing

Αλλά τελικά είναι τόσο επικίνδυνο το τρύπημα των αυτιών ενός μωρού;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συστήνει στους γονείς να περιμένουν μέχρι το παιδί να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να καθαρίζει σωστά μόνο του τα αυτιά του.
Ωστόσο, εάν οι γονείς αποφασίσουν να προχωρήσουν νωρίτερα, μπορούν να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι το piercing θα είναι ασφαλές.
Η AAP συστήνει στους γονείς να αγοράσουν χρυσά σκουλαρίκια για το παιδί για να μειώσουν τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης και να τα καθαρίζουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, για μερικές μέρες μετά το τρύπημα έτσι ώστε να μη μολυνθούν.

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Μετάφραση

1 Comment

  1. Αφροδίτη Reply

    Δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα κακοποίηση, σίγουρα όμως είναι κάτι μη αναγκαίο. Προσωπικά, ούτε αισθητικά μ αρέσει να βλέπω μωρά με σκουλαρίκια, αλλά το θεωρώ κι επικίνδυνο, μια και το μωρό δεν καταλαβαίνει, να τα τραβήξει και να τραυματιστεί. Ας το αποφασίσει όταν μεγαλώσει, αν θέλει. Εγώ πχ, ένιωσα ‘έτοιμη” στα…..46. Μέχρι τότε έτρεμα απ’το φόβο! Ας μην προβαίνουμε σε τέτοιες ενέργειες, τα μικρά επιβιώνουν και χωρίς σκουλαρίκια!

Write A Comment