Μπισκότα πεταλούδες

Μας ζητήσατε τη συνταγή από τα μπισκότα πεταλούδες που είχαμε δημοσιεύσει στη σελίδα μας στο facebook πριν λίγο καιρό και υποσχεθήκαμε να τη βρούμε!

Και ναι!

Μετά από πολύ αναζήτηση, βρήκαμε και τη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!

Και επειδή μας αρέσουν οι παραλλαγές, σκεφτήκαμε ότι μπορείτε αντί για κακάο να δώσετε χρώμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Πεταλούδες είναι άλλωστε και θα θέλαμε να είναι και πολύχρωμες εκτός από νόστιμες! Και μας φαίνεται ότι είναι και πολύ καλή ιδέα για παιδικό πάρτι!!! 🙂

Πάρτε χαρτί και μολύβι! μπισκότα πεταλούδες 2

Υλικά

1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ

150 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 βανίλιες

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1,5 κουτάλι της σούπας κακάο (ή λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)



Εκτέλεση

Δημιουργείτε τη ζύμη προσθέτοντας τα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνετε. Πρέπει να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέστε λίγο αλεύρι ή κόρν φλάουρ. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Προσθέστε στο ένα από τα δύο το κακάο (ή το χρώμα) και ξαναζυμώστε για να πάει παντού.

Μπισκότα πεταλούδες

         Μπισκότα πεταλούδες

Βάλτε τα δύο ζυμαράκια σε ένα μπολ στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Τοποθετήστε λαδόκολλα στον πάγκο και ανοίξτε τα με τον πλάστη. Προσπαθήστε όσο γίνεται να έχουν το ίδιο μέγεθος. Βάλτε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη και κόψτε την ακριβώς στη μέση για να βγουν δύο κομμάτια. Τυλίξτε τις δύο ζύμες σε ρολό. Κόψτε με ένα μαχαίρι τις άκρες για να βγουν ίσιες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Μπισκότα πεταλούδες

         Μπισκότα πεταλούδες

Ενώστε τα δύο ρολά και βάλτε τα στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να δέσουν και να κόβονται εύκολα. Κόψτε με ένα καλό μαχαίρι τη ζύμη σε τεμάχια.

Μπισκότα πεταλούδες

         7

8

         9

Πιέστε με τα δάχτυλά σας στο κέντρο του κάθε μπισκότου έτσι ώστε να βγει το σχήμα της πεταλούδας. Τραβήξτε ελαφρώς προς τα έξω τις άκρες έτσι ώστε να βοηθήσετε να εμφανιστούν και οι «κεραίες» της πεταλούδας 🙂

10         11

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο  με 170ο μέχρι να ροδίσουν.

12



Καλή επιτυχία!

Λίζα

(Κοινοποίησε αυτή τη συνταγή για να τη δουν και άλλοι!)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.