Μαμά προειδοποιεί για challenge στο Tik Tok που έστειλε το γιο της στο νοσοκομείο

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν άπειρες προκλήσεις ή αλλιώς challenge στο διαδίκτυο. Κάποιες από αυτές έχουν θετικό πρόσημο και κάποιες αρνητικό. Και κάποιες είναι… επικίνδυνες.

Ειδικά όταν οι αποδέκτες είναι παιδιά.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Tik Tok. Είναι πολύ δημοφιλές στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Δημιουργεί πραγματικά τάσεις και πολλά παιδιά δηλαδή μπορεί να μιμηθούν τα όσα βλέπουν εκεί μέσα.

Ακούμε συχνά για παιδιά που τα επηρέασε κάποιο challenge στο Tik Tok. Πώς να αντιδράσεις όμως όταν συμβαίνει στο δικό σου παιδί;

Μια μαμά από την Αυστραλία θέλησε να προειδοποιήσει όλους τους γονείς έπειτα από όσα πέρασε ο γιος της αλλά και η ίδια από μια τέτοια πρόκληση. Το παιδί της προσπάθησε να αντιγράψει μια πρόκληση του Tik Tok. Όπου προσπαθείς να αναπνεύσεις πολύ γρήγορα μέχρι να λιποθυμήσεις. Για ευνόητους λόγους δε θα δοθούν οι επιπλέον λεπτομέρειες για τη διαδικασία της πρόκλησης.

«Είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό και σοβαρό. Έκανα δουλειές όταν άκουσα έναν εκκωφαντικό γδούπο από το δωμάτιο του μικρού μου. Έτρεξα να δω τι έγινε και τον βρήκα κάτω στο πάτωμα να σφαδάζει. Προσπαθώντας να… λιποθυμήσει έπεσε πάνω σε ένα τραπέζι και χτύπησε το κεφάλι του. Έτσι λοιπόν, καταλήξαμε στο νοσοκομείο με διάσειση!

Από τότε ανακάλυψα πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Τώρα καταλαβαίνω με ποιον τρόπο παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τις ζωές τους από τέτοιου είδους προκλήσεις.»

Και δεν έχει άδικο αυτή η μαμά. Έχουν καταγραφεί θάνατοι παιδιών από “challenges”.

Στις 22 Μαρτίου του 2021 ένα αγόρι μόλις 12 ετών, έχασε τη ζωή του αφού ακολούθησε ένα παρόμοιο challenge που απαιτούσε να κρατήσει κάποιος την αναπνοή του μέχρι να λιποθυμήσει.

Ενώ το 2017 ένα ακόμη παιδί, 10 ετών, κατέληξε επίσης στο νοσοκομείο από μια πρόκληση που μοιάζει πολύ με αυτήν.

Οι γιατροί προειδοποιούν

«Το ακούει και το βλέπει ένα παιδί και νομίζει ότι είναι απόλυτα αβλαβές. Δεν περνάει καν από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να το βλάψει. Ότι μπορεί να καταλήξει με εγκεφαλική βλάβη. Ότι θα μπορούσε να πέσει και να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του. Μπορεί πραγματικά να καταλήξεις να χάσεις τα πάντα. Πρέπει να φανούν όλα αυτά. Έτσι ώστε να γνωρίζουν τα παιδιά τους κινδύνους.»

Θέλει πολλή προσοχή από τους γονείς και τους φροντιστές. Τα παιδιά μας μπαίνουν στον κόσμο του διαδικτύου και των social media από πολύ νωρίς. Δεν μπορούμε να είμαστε εκεί μαζί τους κάθε λεπτό κάθε στιγμή. Μπορούμε όμως να είμαστε μαζί τους στις συζητήσεις, μεγάλες και μικρές.

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr