Μπαμπάς εφηύρε App για να κλειδώνει το κινητό των παιδιών αν δεν απαντήσουν

Μπορεί όταν ήμασταν εμείς παιδιά να μην είχαμε ιδέα τι είναι το κινητό ή να μεγαλώσαμε αρκετά για να πάρουμε το πρώτο μας. Όμως τα παιδιά σήμερα έχουν κινητό από μικρή σχετικά ηλικία. Ο λόγος; Φυσικά ένας και σημαντικός:

«Του πήραμε κινητό για ώρα ανάγκης. Για να μπορούμε να τον βρίσκουμε»

Χμμ, περιμένουμε από ένα παιδί να κάνει χρήση το κινητό του μόνο για τον λόγο για τον οποίο του το πήραμε; Παιχνίδια και συνομιλίες με τους φίλους είναι το στάνταρ. Και πολλές φορές στο αθόρυβο γιατί οι ήχοι προδίδουν! Έτσι δεν είναι; : )

Ένας μπαμπάς, ο Nick Herbert εφηύρε κάτι επαναστατικό! Ο ίδιος είπε:

«Ο γιος μου είχε πολύ συχνά το κινητό του στο αθόρυβο γιατί παίζει παιχνίδια και βλέπει βίντεο. Πολλές φορές του έστελνα σημαντικό μήνυμα και δε μου απαντούσε ποτέ. Είτε γιατί το αγνοούσε για να συνεχίσει να παίξει, είτε γιατί έλεγε ότι δεν το έβλεπε. Τότε μου ήρθε η ιδέα…»

Μπαμπάς εφηύρε app για να κλειδώνει το κινητό των παιδιών αν δεν απαντήσουν

Το ReplyASAP είναι ένα application, μια εφαρμογή για Android κινητά (όχι ακόμη για IOS). Αν ο γονιός στείλει μήνυμα στο παιδί του και εκείνο δεν απαντήσει, τότε αυτόματα παγώνει και κλειδώνει κάθε άλλη λειτουργία του κινητού. Μέχρι το παιδί να απαντήσει στο γονιό του.

Πριν αναρωτηθείς, ναι ακόμη και αν το παιδί έχει το κινητό στο αθόρυβο, αυτό θα χτυπήσει κανονικά. Και αν θέλει ο γονιός μπορεί να ενεργοποιήσει τον ήχο «συναγερμού» μέχρι να πάρει απάντηση. Επίσης αν το παιδί διαγράψει την εφαρμογή, τότε θα ενημερωθεί ο γονιός για αυτήν την κίνηση με μήνυμα.

Μπαμπάς εφηύρε app για να κλειδώνει το κινητό των παιδιών αν δεν απαντήσουν

Μέχρι στιγμής από τον Αύγουστο του 2017 η εφαρμογή έχει γίνει download περίπου 100.000 φορές, σύμφωνα με το Google Play. Είναι δωρεάν και πρέπει να εγκατασταθεί και στο γονιό και στο παιδί. Από εκεί και πέρα χρεώνεσαι αν θες να προσθέσεις και άλλους χρήστες ή και άλλο παιδί.

«Ήταν κάτι που πραγματικά νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσαμε μόνο εγώ και ο γιος μου, αλλά από ότι φαίνεται το θεωρούν και άλλοι χρήσιμο!»

Δεν έχω ακόμη παιδιά σε ηλικία που μπορούν να έχουν κινητό και δεν έχω ιδέα σε ποια ηλικία θα πάρουν. Πριν γίνω μάνα έλεγα «Πριν τα 18 τους; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!». Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα γίνει νωρίτερα. Ίσως τότε μπορέσω να κρίνω καλύτερα αν αυτή η εφαρμογή του πατέρα θα ωφελήσει ή όχι τη σχέση μεταξύ παιδιών γονιών.

Εσύ τι γνώμη έχεις;

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!!!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.