Δασκάλα έφτιαξε 23 πλεκτά κουκλάκια που μοιάζουν στους μαθητές της

Η κυρία Ingeborg, μια δασκάλα στην Ολλανδία είχε μια γλυκιά ιδέα. Να πλέξει κουκλάκια, ένα για κάθε μαθητή της για να της κρατάνε παρέα τις μέρες που ήταν κλειστά τα σχολεία.

Η δασκάλα ήθελε οι 23 πλεκτές φιγούρες, ύψους περίπου δέκα εκατοστών, να μοιάζουν στους μαθητές της τάξης της. Όπως είπε και η ίδια «Προσπάθησα να τα πλέξω έτσι ώστε να μοιάζουν στους μαθητές μου. Να μοιάζουν οι ζακέτες των κοριτσιών με τις πραγματικές τους. Να ταιριάζουν τα χρώματα των ρούχων που προτιμούν οι μαθητές μου. Φορούν γυαλιά όσα αναπαριστούν μαθητές μου με γυαλιά. Κάποια έχουν ακόμη και φακίδες!»

Κάθε μια πλεκτή κούκλα, της πήρε τρεις με τέσσερις ώρες για να τη φτιάξει και την ιδέα την πήρε από το Pinterest.

Δασκάλα έφτιαξε 23 πλεκτά κουκλάκια που μοιάζουν στους μαθητές της

Ποιος είναι ποιος;

Όταν ολοκλήρωσε και τα 23 πλεκτά κουκλάκια που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή της, έστειλε φωτογραφία στους γονείς. Πρώτα τους το έστειλε χωρίς ονόματα για να δει αν θα μαντέψουν σωστά. «Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρουν οι γονείς ποιο είναι το δικό τους παιδί. Οι περισσότεροι το βρήκαν σχεδόν αμέσως!»

Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ όταν είδαν την προσομοίωση του εαυτού τους, φτιαγμένη από τα χέρια της δασκάλας τους. Της ζήτησαν όμως να φτιάξει και ένα πλεκτό κουκλάκι που να μοιάζει και στην ίδια, για να ολοκληρωθεί η τάξη. Οπότε δε θα μπορούσε παρά να εκτελέσει την επιθυμία των μαθητών της (όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία του άρθρου).

Οι φωτογραφίες με τα πλεκτά κουκλάκια που μοιάζουν στους μαθητές της, έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Και του κόσμου. «Θα το κάνω σίγουρα και για τους μαθητές που θα έχω του χρόνου. Μου άρεσε πολύ η ιδέα! Μου ζητούν και άλλοι δάσκαλοι να πλέξω κουκλάκια που να μοιάζουν στους δικούς τους μαθητές.»

Από τη Δευτέρα που μας πέρασε η δασκάλα μπορούσε πλέον να συναντηθεί με τους μαθητές και έδωσε σε καθέναν τον «εαυτό» του. Για τα παιδιά θα είναι σίγουρα μια γλυκιά ανάμνηση από την περίοδο των κλειστών σχολείων, που θα κρατήσουν για πάντα!

*Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία -> Δραστηριότητες μαζί

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια.)

Ελεύθερη μετάφραση nhnieuws.nl

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.