Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες. Είναι της μόδας η Αλήθεια.

Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά για όλα όσα δεν είχαμε ιδέα, πέφτουν βροχή.

Την αρχή την έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με την καταγγελία του βιασμού της από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Και έτσι πέταξε το πετραδάκι στη λίμνη.

Και τα νερά ταράχθηκαν.

Κάπου εκεί δημιουργήθηκε το hashtag #metoo και το «Εγώ σε πιστεύω» και ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Αυτό άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο από ότι φαίνεται δεν θα κλείσει σύντομα. Δε θα κλείσει γιατί άνοιξε τα στόματα που ήταν κλειστά για πολλά χρόνια.Ακολούθησαν πολλές καταγγελίες από γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

Όχι μόνο επώνυμες και αναγνωρίσιμες. Τα social media έγιναν μια θάλασσα άσχημων αναμνήσεων που είχαν θαφτεί από χρόνια. Γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει η αρχή. Και όταν κουβαλάς ένα τόσο βαρύ τραύμα, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για να το αφήσεις κάτω και να μην το κουβαλάς στις πλάτες σου.Άνοιξαν τα στόματα και σε άλλους χώρους, όπως αυτός του θεάτρου. Εκεί την αρχή την έκανε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα. Και επιβεβαιώνουν και άλλοι ηθοποιοί.

Ήρθε η ώρα να πέσουμε από τα σύννεφα. Δεν πειράζει, δε θα πονέσει. Για όσα είχαμε άγνοια και για τις διαστρεβλωμένες εικόνες που δεχόμασταν από πάντα. Για τα ψέματα και τη συγκάλυψη. Για τους άφθαρτους και τους αδιάφθορους.Γιατί τόσα χρόνια η κοινωνία μας ήθελε τα στόματα κλειστά. Δεν ήθελε αλήθειες. Θα ξεβολευόταν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος και τώρα.

Το «Τώρα το θυμήθηκε» και το «Έγιναν της μόδας οι καταγγελίες» δείχνουν πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα και γιατί έγιναν όλα αυτά. Δείχνουν το ξεβόλεμα. Καλά ήμασταν τόσα χρόνια πάνω στο σύννεφο, μη μου τη μέρα τάραττε.Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι «Γιατί το θυμήθηκε τώρα;». Το ερώτημα είναι «Γιατί έπρεπε να το υποστεί τότε;».

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι «Γιατί έγιναν της μόδας τώρα οι καταγγελίες». Το ερώτημα είναι «Γιατί δεν ήταν από πάντα της μόδας η Αλήθεια».Ας εκπαιδευτούμε λιγάκι σε αυτό. Γιατί τώρα που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, θα ακολουθήσουν ισχυροί άνεμοι.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη υπόθεση η αλήθεια. Ότι άλλους τους ανακουφίζει καi άλλους τους ζορίζει.

Αλλά να μη σας ανησυχούν τα ταραγμένα νερά. Τα ήρεμα νερά να σας ανησυχούν. Εκείνα που από κάτω έχουν θύματα στο βυθό και από πάνω ανενόχλητους θύτες. Αυτά να φοβάστε. Θέλουμε ταραγμένα νερά, θέλουμε το πετραδάκι να κάνει αντίλαλο.Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.