Ο “διανοητικά ανεπαρκής” μαθητής που η μαμά του τον έκανε ιδιοφυΐα:

Μια μέρα ένα παιδάκι γύρισε από το σχολείο του και έδωσε στη μαμά του ένα σημείωμα.

«Μαμά, ο δάσκαλος μου έδωσε αυτό το χαρτί και είπε να το διαβάσεις! Τι λέει;»

Τα μάτια της μαμάς γέμισαν δάκρυα καθώς διάβαζε το σημείωμα:

«Kυρία μου, ο γιος σας είναι ιδιοφυής. Αυτό το σχολείο είναι πολύ μικρό για εκείνον και δεν διαθέτει τους ανάλογους δασκάλους για να τον εκπαιδεύσουν. Παρακαλώ μορφώστε τον μόνη σας!»

Το παιδάκι μεγάλωσε και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του αιώνα. Μερικά χρόνια αφού πέθανε η μητέρα του, βρήκε σε μια παλιά ντουλάπα φυλαγμένο ένα παλιό γράμμα. Το άνοιξε και άρχισε να το διαβάζει.Το μήνυμα που ήταν γραμμένο στο χαρτί έλεγε:

«Ο γιος σας είναι διανοητικά ανεπαρκής. Δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να παρακολουθήσει τα μαθήματα πια. Αποβάλλεται!»

Ο μεγάλος εφευρέτης συγκινήθηκε και έγραψε στο ημερολόγιο του:«Ο Τόμας Έντισον ήταν ένας διανοητικά ανεπαρκής μαθητής, που η μητέρα του τον μετέτρεψε σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του αιώνα.»

Μια θετική λέξη ενθάρρυνσης μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του καθενός…

Αυτή η ιστορία κυκλοφορεί αρκετά χρόνια χωρίς να γνωρίζει κανείς από πού προήλθε. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια επιστολή. Ο “ανεπαρκής” μαθητής που η μαμά του τον έκανε ιδιοφυΐα, ίσως είναι μια ιστορία που απλά κυκλοφορεί και εμπνέει.Όμως ο Έντισον είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τη μητέρα του που ήταν δασκάλα, η οποία όντως ανέλαβε την εκπαίδευση του.

Επίσης όντως υπήρξε περιστατικό όπου ο δάσκαλος του τον επέπληξε και τον απομάκρυνε από το σχολείο.Ο Έντισον δεν έλαβε καν τη βασική εκπαίδευση από το σχολείο του, αλλά αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο τον 19ο αιώνα.

Η ιστορία που κυκλοφορεί μπορεί να είναι μια μίξη αληθινών και φανταστικών γεγονότων.Όμως το μήνυμα είναι τόσο ισχυρό που δεν περνάει απαρατήρητο.

Μια θετική λέξη ενθάρρυνσης μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του καθενός…(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.