Δοκίμασε για πρώτη φορά στη ζωή του σοκολάτα

Είναι από αυτά που δεν μπορούμε να φανταστούμε εμείς του δυτικού κόσμου που έχουμε όλα τα προϊόντα φαγώσιμα και μη, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους.

Σε ένα συγκινητικό ρεπορτάζ, ένας δημοσιογράφος ταξιδεύει μέχρι την Ακτή Ελεφαντοστού, μία χώρα που παράγει μεγάλες ποσότητες κακάο. Με το κακάο να είναι από τα βασικά είδη που εξάγει η αφρικανική χώρα, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «ανάγκη» όλου του υπόλοιπου κόσμου για σοκολάτα και να βγάλουν τα προς το ζην.

Ο δημοσιογράφος φτάνει στο σπίτι ενός μικροπαραγωγού ο οποίος πουλάει το κακάο για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Του δείχνει την φετινή σοδειά η οποία αποδεικνύεται πολύ μικρή. Όταν ερωτάται εάν γνωρίζει τι παράγεται με τους κόκκους που πουλάει απαντάει αποστομωτικά πως «όχι», ενώ με παιδική αθώα αφέλεια συνεχίζει λέγοντας πως του έχουν πει πως με τους κόκκους κακάο στο εξωτερικό φτιάχνουν ένα ωραίο φαγητό αλλά δεν γνωρίζει εάν αυτό ευσταθεί.

«Εγώ το κακάο το μαζεύω προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου», λέει.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος του επιφυλάσσει μία έκπληξη. Του δίνει να δοκιμάσει σοκολάτα. Μόλις η γεύση της κατακλύζει το στόμα του ένα χαμόγελο γεμίζει το πρόσωπό του.

«Δεν ήξερα ποτέ πως το κακάο είναι τόσο γευστικό», λέει και μας κάνει όλους εμάς να σκεφτόμαστε πως τίποτα μα τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Ούτε τη σοκολάτα! 🙂

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

1 Comment

Write A Comment