Είσαι το ασφαλές μέρος τους μαμά. Πάντα θα είσαι

Είσαι το καταφύγιο τους.

Το λιμάνι τους.

Το ιερό μέρος τους, η γαλήνη τους.

Είσαι η άνεση τους. Ο αναστεναγμός τους. Οι αγκαλιές και το χάιδεμα στην πλάτη. Είσαι η ξεκούραση τους. Ο κυνηγός των κακών ονείρων. Είσαι ο θεραπευτής τους. Είσαι η ηρεμία μέσα στη θύελλα τους. Είσαι η μητέρα τους.

Για το παιδί σου, είσαι ασφάλεια. Βρίσκεσαι εκεί που μπορούν να ξαλαφρώσουν. Να τα αφήσουν όλα όσα κουβαλάνε και να φύγουν. Εκεί όπου γκρινιάζουν, καταρρέουν, ουρλιάζουν, κλαίνε, σπρώχνουν.

Πού μπορούν να πουν – «Δεν είμαι εντάξει!»Εκεί όπου μπορούν να χάσουν τον έλεγχο. Χωρίς να τους κρίνει κανείς, χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται.

Επειδή ξέρουν ότι θα ακουστούν. Ξέρουν ότι θα τα ακούσεις. Ότι θα βοηθήσεις να τακτοποιήσετε το χάος μαζί.

Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας, έχουν τη σιγουριά μαζί σου.

Είσαι το καταφύγιο τους. Το λιμάνι τους. Το ιερό μέρος τους, η γαλήνη τους. Είσαι η άνεση τους. Ο αναστεναγμός τους. Οι αγκαλιές και το χάιδεμα στην πλάτη. Είσαι η ξεκούραση τους. Ο κυνηγός των κακών ονείρων. Είσαι ο θεραπευτής τους. Είσαι η ηρεμία μέσα στη θύελλα τους. Είσαι η μητέρα τους.Σε χρειάζονται, δεν σε χρειάζονται.

Σε θέλουν, δεν σε θέλουν.

«Φύγε σου είπα!»

«Μείνε σε παρακαλώ.»

«Άσε με ήσυχο!»

«Μπορείς να κοιμηθείς μαζί μου;»Υπάρχουν στιγμές που τα συναισθήματα γίνονται περίεργα και σε μπερδεύουν.

Μα εκείνα απλά σε αναζητούν. Πάντα σε ψάχνουν. Και σε βλέπουν. Σε νιώθουν. Είσαι η άγκυρα τους. Είσαι το σταθερό τους μέρος.

Ξέρουν ότι έχεις την απάντηση για εκείνα, επειδή εσύ η ίδια είσαι η απάντηση. Η απάντησή τους.Υπάρχουν μέρες που αισθάνεσαι εξαντλημένη. Σαν αν μην έχεις ιδέα πώς θα συγκεντρώσεις αρκετή ενέργεια για να μαγειρέψεις βραδινό. Ή να τα βάλεις για ύπνο. Ή να ολοκληρώσεις τη δουλειά σου. Ότι αν αντιμετωπίσεις μια γκρίνια αυτή τη στιγμή θα καταρρεύσεις.

Ότι αν ακούσεις φωνές θα σπάσεις. Ότι το κλάμα θα σε κάνει να θέλεις να εξαφανιστείς.  Όταν έρχεται ένα ακόμη ξέσπασμα… Ίσως αναρωτιέσαι.Γιατί;

Μια απλή υπενθύμιση… Όταν ξεσπούν σε εσένα, θέλουν να ξεσπάσουν σε εσένα. Και μόνο σε εσένα. Επειδή όταν νιώθουν απειλή τους κάνεις να αισθάνονται ότι τα πράγματα είναι εντάξει. Ότι η αγάπη υπάρχει ακόμη και σε αυτόν τον τρελό κόσμο. Ότι επιτρέπεται να αισθάνονται τα πάντα μέσα τους και να μην είναι καθόλου τέλεια. Όπως και εμείς.Νιώθουν ότι τους επιτρέπεται να σου δείξουν ποιοι είναι, αληθινά και καθαρά. Επειδή σε εμπιστεύονται αρκετά για να σε αφήσουν να το δεις. Σε εμπιστεύονται με όλη τους την καρδιά, αυτή που τους έδωσες, αυτή που κρατάς.

Εκείνες τις μέρες που τα συναισθήματα γίνονται περίεργα, θα κάνεις λάθη. Θα φωνάξεις με απογοήτευση. Θα νιώσεις αβοήθητη. Θα νιώσεις ότι δεν πλησιάζεις καν στην τέλεια μαμά.Ακριβώς όπως και εγώ. Και η άλλη μαμά. Και εκείνη εκεί. Και όλες.

Αλλά στο τέλος της ημέρας θα τα ηρεμήσουμε και θα μας ηρεμήσουν.

Επειδή είμαστε το ασφαλές μέρος τους.

Είμαστε το σπίτι τους.

Και κάνουμε εξαιρετική δουλειά.

Είσαι το ασφαλές μέρος τους μαμά. Πάντα θα είσαι.Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.