Η «έξυπνη πάνα» που σου λέει πότε χρειάζεται άλλαγμα το μωρό

Στο αυτοκίνητο μας, υπάρχει ένα φωτάκι που μου δείχνει πότε πρέπει να αλλάξω ταχύτητα. Οκ, είπα στην αρχή, σοβαρά τώρα; Δεν ξέρω πότε θα αλλάξω ταχύτητα; Παρόλα αυτά στην πορεία άρχισα να το συμβουλεύομαι και να με βολεύει.

Κάπως έτσι και με τη χρήση της τεχνολογίας στις πάνες. Φυσικά και ξέρουμε πότε θα αλλάξουμε πάνα. Αλλά αν κάποιοι γονείς θέλουν, μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας. Κάποιους ίσως θα τους βοηθούσε κάτι τέτοιο. Ακόμη περισσότερο εκείνους που έχουν δίδυμα. Ή τρίδυμα. Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα της έξυπνης πάνας.

Πως λειτουργεί η έξυπνη πάνα;

Το νέο σύστημα πάνας υψηλής τεχνολογίας λέγεται Lumi. Αυτό ουσιαστικά «βλέπει» την αίσθηση υγρασίας μέσω των αισθητήρων που συνδέονται με την πάνα (δεν παρακολουθεί τις κινήσεις του εντέρου, μόνο τα ούρα). Οι αισθητήρες λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα Wi-Fi μόνιτορ και μια εφαρμογή.  Αυτό επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν την κατάσταση της πάνας του μωρού. Και φυσικά να τους ενημερώνει για το πότε πρέπει να αλλάξουν το μωρό.

Η «έξυπνη πάνα» που σου λέει πότε χρειάζεται άλλαγμα το μωρό

Πιο συγκεκριμένα, ένας αισθητήρας προσκολλάται στο μπροστινό μέρος της πάνας. Εκείνος λοιπόν στέλνει σήμα στην εφαρμογή για το αν είναι ώρα για αλλαγή της πάνας. Μπορεί ακόμη και να δώσει την πληροφορία για το αν η πάνα είναι «βρεγμένη» ή «πολύ βρεγμένη». Η εφαρμογή παρακολουθεί όλες τις αλλαγές. Δίνει πληροφορίες ακόμη και για το πριν από πόση ώρα είχε το μωρό την τελευταία βρεγμένη πάνα του. Η συνδεδεμένη εφαρμογή μπορεί να δώσει και άλλες πληροφορίες στους γονείς, όπως για το φαγητό του μωρού ή για τον ύπνο του.

Η εταιρεία που το επιχειρεί όλο αυτό συνεργάζεται γι αυτό το σκοπό με γίγαντες της τεχνολογίας όπως η Logitech και Verily.  Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το είδος τεχνολογίας να χρησιμοποιείται για μια πάνα. Ή τέλος πάντων, για να προειδοποιεί τους γονείς για το πότε πρέπει να αλλάξουν την πάνα στο μωρό τους.

Χμμ, υπερβολική χρήση τεχνολογίας πάνω σε ένα μωρό; Ή αφού υπάρχει η δυνατότητα γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε; Όπως και να χει, αν κάποιος ενδιαφέρεται για να αποκτήσει την έξυπνη πάνα, μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στην εταιρεία. Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο περίπου το φθινόπωρο και υπάρχει λίστα αναμονής. Ενώ η τιμή του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ποια είναι η γνώμη σου; Πως σου φαίνεται κάτι τέτοιο;

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.