Ένας μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του 

Ο φωτογράφος Timothy Archibald, είναι ο μπαμπάς του Elijah που είναι αυτιστικός.

Όταν ο Elijah ήταν 5 ετών και πριν διαγνωσθεί με αυτισμό, ο μπαμπάς του ξεκίνησε να τον φωτογραφίζει και να αποτυπώνει την καθημερινότητα του και τις συνήθειες του.

Ο μπαμπάς κατάλαβε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, καταλάβαινε περισσότερα για τον ιδιαίτερο κόσμο του Elijah. Και αυτό τους έκανε να έρθουν πιο κοντά.

Λειτούργησε ως θεραπευτική μέθοδος και για τους δύο και δούλεψε πολύ καλά.

Οι φωτογραφίες επίσης είναι εκπληκτικά μοναδικές, αποτέλεσαν το έργο του μπαμπά που το ονόμασε «Echolilia». Αλλά αποτυπώνουν τόσο εύστοχα και όλα όσα είπε ο πατέρας για αυτό.

Ένας μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του 

«Ο Elijah είναι ο μεγαλύτερος γιος μου και γεννήθηκε το 2001. Πάντα ήταν ένα παιδί που είχε το δικό του ρυθμό. Όταν ήταν 5 ετών, ξεκινήσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες για να βρούμε κάποιο κοινό σημείο. Για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.Λίγο μετά την έναρξη του έργου «Echolilia», ο Elijah διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού. Η διάγνωση μου έδωσε πολλές απαντήσεις για να καταλάβω καλύτερα τον γιο μου. Αλλά δεν σταμάτησε την ανάγκη να προσπαθήσω να βρω μια συναισθηματική γέφυρα προς αυτόν.»

Ένας μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του 

Η Eli έχει πλούσιο λεξιλόγιο, πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο, παίρνει καλούς βαθμούς. Αλλά σαφώς βρίσκεται σε διαφορετική συχνότητα.Για μένα, σε αυτές οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνεται ο Eli. Αποτυπώνεται μια σχέση. Πάντα σκέφτομαι ότι αυτή η σχέση έχει τρία στοιχεία: αυτόν, εμένα και τα κοινά πράγματα που δεν μπορούμε πραγματικά να ορίσουμε με άλλους τρόπους. Αυτό είναι το θέμα του έργου «Echolilia».

Ένας μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του 

Το «Echolilia» που είναι η ονομασία αυτού του έργου είναι μια εναλλακτική ορθογραφία ενός πιο κοινού όρου, του «echolalia» (ηχολαλία). Η λέξη ηχολαλία χρησιμοποιείται στην κοινότητα αυτιστικών για να περιγράψει τη συνήθεια της λεκτικής επανάληψης και αντιγραφής που συναντάμε συνήθως στη συμπεριφορά των αυτιστικών παιδιών. Μου άρεσε η ιδέα γιατί οι φωτογραφίες είναι και εκείνες μια μορφή αντιγραφής.Ο Elijah είναι σήμερα 20 ετών. Ο μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον διατηρεί λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει φωτογραφίες με τον Elijah.Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.