Για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας και στις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες

Τώρα επίδομα μητρότητας και για τις ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), προβλέπει υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, θεσπίζεται για πρώτη φορά και για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση. Επιπλέον, χορηγείται σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, και όχι σε μια μικρή κατηγορία τους όπως είναι οι δικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ύψος του επιδόματος, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ, θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη μέσα σε έξι μήνες από την ημερομηνία του τοκετού.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «η χορήγηση του επιδόματος, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

Από τη μεριά μας αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε αυτήν την προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή να βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινότητα της Ελληνίδας μάνας και όχι να εφαρμόζεται αποσπασματικά. Ας μην ξεχνάμε πως το υπουργείο Εργασίας μαζί με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία είναι και αυτό υπαίτιο για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από την προσχολική αγωγή.

Ας μάθουμε λοιπόν σε αυτή τη χώρα να κάνουμε πράξη αυτά που ευαγγελιζόμαστε και όχι να πανηγυρίζουμε πράττοντας το αυτονόητο. Άλλωστε η Ελληνίδα ελεύθερη επαγγελματίας πληρώνει αδρά το ασφαλιστικό της ταμείο!!!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.