Εσύ τι θα άλλαζες στο σώμα σου;

Θέλω να πω, αν σου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξεις ένα και μόνο πράγμα ποιο θα ήταν αυτό; 

Και πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες άνετα με το σώμα σου;

Στη συγκεκριμένη ερώτηση απάντησαν 50 άνθρωποι όλων των ηλικιών σε ένα βίντεο που έφτιαξε ο οργανισμός Jubilee Project, στόχος του οποίου είναι η παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους που εμπνέουν. Το σύντομο βίντεο φέρει τον τίτλο “Comfortable”, δηλαδή “Άνετοι” και μας υπενθυμίζει με ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο το πόσο διαφορετικά σκέφτονται τα παιδιά σε σχέση με εμάς τους ενήλικες.

Οι ενήλικες εστίασαν, όπως όλοι μας άλλωστε, στα αδύναμα σημεία του σώματός τους. Σε αυτά που τους λείπουν, που δεν τους αρέσουν ή σε ελαττώματα για τα οποία κάποιος κάποτε τους φόρεσε μια ταμπέλα.

Θα ήθελα να έχω μικρότερο μέτωπο.

Θα ήθελα να είμαι πιο ψηλή.

Θα ήθελα να έχω μικρότερα αυτιά.

Θα ήθελα να έχω μεγαλύτερα μάτια.

Οι απαντήσεις που έδωσαν τα παιδιά από την άλλη, είναι συγκινητικές. Τα παιδιά δε ζήτησαν να διορθωθεί κάποιο ελάττωμά τους, αλλά να αποκτήσουν “κάτι” που θα τα κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερα και πιο ξεχωριστά.

Θα ήθελα να έχω την ουρά της γοργόνας.

Θέλω να έχω τα πόδια ενός τσιτάχ για να τρέχω γρήγορα σαν το τσιτάχ.

Θα ήθελα να έχω φτερά για να πετάω.

Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα.

Βασικά…μου αρέσει το σώμα μου!

Το βίντεο αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο πολύ μας επηρεάζουν τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας, κάνοντάς μας να πιστεύουμε πως οτιδήποτε ξεχωρίζει δεν είναι όμορφο.

Αλήθεια…

Εσύ τι θα άλλαζες στο σώμα σου;

Διάβασε ακόμα: Οι φακίδες μου κι εγώ

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας fitmamaδες για να κάνουμε μαζί το ταξίδι προς ένα πιο υγιές σώμα και να υποστηρίζουμε η μια την άλλη!.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.