ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν οι αιτήσεις. Τι αλλάζει φέτος

Ανοίγει το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για την περίοδο 2019-2020. Για το θέμα μίλησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στη νέα σχολική χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν προθεσμία  22 ημερών για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους. Συνολικά αναμένεται  να διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ δωρεάν voucher για 150.000 παιδιά.

Οι δωρεάν θέσεις θα είναι αυξημένες κατά 12.000 δήλωσε ο ΥΠΕΣ Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι δε θα μείνει κανένα παιδί  εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Νωρίτερα φέτος τα voucher

Όσον αφορά τα voucher, φέτος θα γίνει μια κατανομή και μέχρι 15 Ιουλίου θα δοθούν όλα για να γνωρίζουν νωρίτερα οι γονείς που μπαίνουν τα παιδιά τους. Ουσιαστικά θα διατεθούν 270 εκατ. ευρώ για την ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Εκτιμάται ότι θα μπουν περίπου 150.000 παιδιά την περίοδο 2019-2020.

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment