Εσύ με έκανες μαμά και καλύτερο άνθρωπο

Όλοι μας έχουμε την πρώτη φωτογραφία μας με κάποιον.

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη φωτογραφία μου με το ανθρωπάκι που με έκανε να καταλάβω ότι η μητρική αγκαλιά έχει φτιαχτεί τόσο τέλεια, για να κουμπώνει ακριβώς εκεί μέσα.

Ήταν την ημέρα που το ημερολόγιο έδειχνε 8 Μαΐου. Ήταν η ημέρα που από Λίζα έγινα μαμά. Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από τότε.

Όμως κάθε χρόνος που περνάει, με κάνει να καταλάβω ότι η αγκαλιά προσαρμόζεται όσο και αν μεγαλώσει. Θα χωράει πάντα εκεί μέσα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, θα είμαι πάντα η μαμά του. Και αυτός θα είναι πάντα το μωρό μου που μου έμαθε τα πάντα για την αγκαλιά.

Για εσένα παιδί μου…

Εσύ με έκανες μαμά γλυκό μου παιδάκι.

Ήσουν εσύ, ένα τόσο δα μικροσκοπικό φασολάκι, που σταμάτησες μονομιάς την πορεία μου στη ζωή. Για να χαράξουμε μαζί μια καινούργια.

Εσύ ήσουν παιδί μου που πρώτος μετέτρεψες τις νύχτες σε εβδομάδες, και τα χρόνια σε μέρες.

Που με γέμισες με ένα είδος ευγνωμοσύνης που δεν είχα ξαναγνωρίσει ποτέ μου. Επειδή με κάθε ανάσα που έπαιρνες εσύ, γέμιζαν τα δικά μου πνευμόνια. Επειδή κάθε μικρό βήμα δικό σου, ήταν ολόκληρο ταξίδι για εμένα.

Εσύ με έκανες μαμά και καλύτερο άνθρωπο
Το πρώτο πράγμα που αγοράσαμε για εσένα με τον μπαμπά, ήταν αυτά εδώ τα καλτσάκια. Και εδώ είσαι εσύ να τα φοράς, μόλις 4 ημερών!

Εσύ ήσουν που με σύστησες σε τόσες πολλές «πρώτες φορές» από το κάθε τι. Μου σύστησες ένα διαφορετικό είδος αγάπης που ένιωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Αγάπη τόσο μεγάλη που να πονάει η καρδιά! Και με σύστησες ξανά σε εμένα, δηλαδή στον ίδιο μου τον εαυτό. Που από Λίζα έγινα μαμά λοιπόν.

Εσύ ήσουν που μου έδωσες ένα είδος αυτοπεποίθησης που δεν ήξερα μέχρι τότε ότι είχα μέσα μου. Ότι ο ψίθυρος γίνεται περήφανη φωνή. Ότι το σώμα μου είναι το πιο δυνατό στη γη. Και ότι η υπομονή είναι κάτι που όντως υπάρχει και είναι αρετή.

Εγώ σε γέννησα, αλλά εσύ με έκανες μαμά.

Εσύ ήρθες με το μικρό, γλυκό χεράκι σου και έσπασες το αυγό μου. Και βγήκα ξανά από εκεί μέσα, για να μου δείξεις μια διαφορετική οπτική για τον κόσμο. Διαφορετικές αποφάσεις, αναμνήσεις, όνειρα. Όλα πια σαν μαμά.

Εσύ άνοιξες ένα νέο κεφάλαιο εκείνη την 8 Μαΐου λοιπόν που ήρθε και άλλαξε για πάντα τις μέρες και τις νύχτες μας. Τις ζωές μας. Τις στιγμές μας. Άλλαξες για πάντα όλες τις 8 Μαΐου που υπήρξαν και που θα υπάρξουν από εδώ και πέρα. Και άλλαξες όλες τις ημέρες που ακολούθησαν ενώ εγώ μάθαινα να κολυμπάω.

❤ Εσύ με έκανες μαμά και άλλαξες τις βόλτες μας. Καθώς άπλωνες το όμορφο μικροσκοπικό χεράκι σου που έψαχνε φωλίτσα για να μπει στο δικό μου, στο χέρι της μαμάς σου.

Εγώ σε γέννησα αλλά ήσουν εσύ που με έκανες να πιστέψω ότι τα φιλιά μου έχουν τη δύναμη και τη μαγεία να κάνουν καλά τον πόνο.

❤ Εσύ έφτιαξες την αγκαλιά μου έτσι ώστε να ταιριάζεις τέλεια εκεί μέσα και να «κουμπώνεις» κουρνιάζοντας.

Εσύ με έκανες μαμά και καλύτερο άνθρωπο λοιπόν. Μου ξύπνησες κάθε άνοιξη μέσα μου και άνθισαν όλα τα λουλούδια που κρατούσα στην ψυχή μου.

Εσύ παιδάκι μου γλυκό. Χάρη σε εσένα. Που μεγάλωσες πια τόσο, που νομίζω πώς ξεχνώ. Μα δε θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι για να βουτήξω και να κολυμπήσω στη μητρότητα. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι εσύ με έμαθες να κολυμπάω…

Σ’ αγαπώ πολύ!

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο λοιπόν για να το δουν και άλλες μαμάδες!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr