Το Facebook επιτρέπει πλέον τις φωτογραφίες θηλασμού

To Facebook μέχρι στιγμής θεωρούσε προσβλητικές τις φωτογραφίες θηλασμού που φαινόταν η θηλή και τις κατέβαζε. Τώρα πια τις εγκρίνουν ακόμη και στην περίπτωση που το στήθος της μητέρας είναι πλήρως ορατό.

Σε αλλαγή της πολιτικής του σε σχέση με τις φωτογραφίες που απεικονίζουν θηλάζουσες γυναίκες περνά το Facebook, προχωρώντας στη θέσπιση νέας και αρκετά πιο ανεκτικής πολιτικής αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Το Facebook, το οποίο στο παρελθόν έχει αφαιρέσει, ως προσβλητικές και σεξουαλικές, πολλές φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναίκες να θηλάζουν, αποφάσισε αυτή τη στροφή στην πολιτική του, κυρίως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την καμπάνια #freethenipple καθώς και αρκετά περιστατικά με χρήστες να το κατηγορούν για λογοκρισία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προστέθηκε στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook στην ερώτηση: «Επιτρέπεται να δημοσιεύονται στο Facebook φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν μωρά; Ναι. Θεωρούμε το θηλασμό κάτι απολύτως φυσικό και όμορφο.

Έτσι, αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τις μητέρες να μοιράζονται αυτήν την εμπειρία τους στο Facebook. Στην πλειονότητά τους, αυτές οι φωτογραφίες συμβαδίζουν με τις πολιτικές μας. Λάβετε υπόψη ότι για τις φωτογραφίες που εξετάζουμε, ειδοποιούμαστε σχεδόν αποκλειστικά από άλλα μέλη του Facebook που παραπονιούνται για την κοινοποίησή τους στο Facebook.

Επιβεβαιώνοντας την είδηση, εκπρόσωπος του Facebook ξεκαθάρισε ωστόσο πως ακόμη και οι εικόνες με θηλασμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές και να μην ξεπερνούν τα όρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η πολιτική επεκτάθηκε και στις φωτογραφίες γυναικών με μαστεκτομή οι οποίες επίσης λαμβάνονταν υπόψιν ως ακατάλληλες. (Πηγή ethnos.gr)

Εμείς να συμπληρώσουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό. Το να θεωρείται προσβλητική η φωτογραφία ενός μωρού που θηλάζει είναι το λιγότερο υποκριτικό. Και φυσικά ευθύνη εκτός από το facebook φέρουν και όλοι οι καλοθελητές που κάνουν «αναφορά» σε τέτοιες φωτογραφίες. Τουλάχιστον τώρα οι υποκριτές αυτού του είδους θα βρουν τοίχο από το facebook.

Για την ιστορία σας παραθέτουμε τη φωτογραφία που έμεινε ως η πιο παράλογα λογοκριμένη φωτογραφία θηλασμού. Ένας χιονάνθρωπος «θηλάζει» μια κούκλα. Η φωτογραφία θεωρήθηκε προσβλητική και κατέβηκε από το facebook επειδή υπήρχαν αναφορές από χρήστες ότι φαίνεται… η θηλή του χιονάνθρωπου… Τι να πεις τώρα;

facebook θηλασμός

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.