Γιατί αρρωσταίνει το παιδί μετά απο επίσκεψη στον παιδίατρο;

Μήπως οι επισκέψεις στον παιδίατρο είναι επικίνδυνες για την υγεία;

Πόσες φορές έχει τύχει να πας το παιδί στον παιδίατρο για έναν απλό έλεγχο ή για εμβόλιο και μετά από λίγο να αρρωστήσει; Σύμπτωση; Μάλλον όχι!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Infection Control and Hospital Epidemiology αποκαλύπτει ότι οι προληπτικές επισκέψεις στο γιατρό – είτε για κάποιο εμβόλιο είτε για έναν απλό έλεγχο ανάπτυξης – συνδέονται με αυξημένη πιθανότητα να παρουσιαστούν συμπτώματα γρίπης ή ίωσης τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τα ευρήματα φυσικά δε σημαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι επισκέψεις στο γιατρό. Περισσότερο αφορούν στους ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα της αίθουσας αναμονής και να πλένουν τα χέρια τους διαρκώς, ώστε να μην μεταδίδουν μικρόβια και ιούς.

«Ακόμα και αν δεν υπάρχουν παιχνίδια στην αίθουσα αναμονής ή υπάρχουν χωριστές αίθουσες για τα άρρωστα και τα υγιή παιδιά, αν δεν εφαρμόζεται σωστή υγιεινή των χεριών και οι άρρωστοι δε φορούν μάσκες, η μετάδοση των ασθενειών στις αίθουσες αναμονής ενός ιατρείου είναι αναπόφευκτη», δηλώνει ο καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Iowa, Dr. Phil Polgreen.

Μικρόβια στο παιδίατρο

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 84.595 οικογένειες που συμμετείχαν στην έρευνα κατά τα έτη 1996 μέχρι και το 2008. Έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως η παρουσία άλλου παιδιού στην οικογένεια. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι οικογένειες που είχαν ένα παιδί κάτω από την ηλικία των 6 χρόνων, κάθε φορά που το πήγαιναν στον παιδίατρο για έλεγχο ανάπτυξης, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από γρίπη ή ίωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό αφορά τόσο το ίδιο το παιδί όσο και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι ερευνητές συστήνουν «η τυπική επίσκεψη στον παιδίατρο να αποφεύγεται κατά την περίοδο όπου η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση.»

(Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

[dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”http://www.huffingtonpost.com/2014/02/16/flu-symptoms-well-child-visits_n_4776921.html?utm_hp_ref=parents&ir=Parents” target_blank=”true”]Μετάφραση[/dt_button]

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.