Γιατί είναι σημαντικό να λέμε στα παιδιά μας «Σ’αγαπώ»;

Δεν αρκεί να μόνο να αγαπάμε τα παιδιά μας. Πρέπει να το γνωρίζουν κιόλας.

 «Η αγάπη; Η αγάπη αλλάζει τα πάντα! Τα χέρια και τα πρόσωπα, τη γη και τον ουρανό. Η αγάπη, η αγάπη αλλάζει τα πάντα! Αλλάζει το πώς ζεις και το πώς πεθαίνεις.» – Andrew Lloyd Webber / Don Black

«Μαμά εγώ σε αγαπώ από εδώωωωω, όοοοσοοο εδώωωωω» και τρέχει το μικροσκοπικό μου ανθρωπάκι να μου δείξει μέχρι που.

Σκέψου για μια στιγμή, πόση δύναμη έχει η μητρική αγάπη; Σε τι σε έχει ωθήσει η αγάπη να κάνεις για τα παιδιά σου; Μέχρι που θα έφτανες;

Αυτό πραγματεύεται και το βιβλίο «Θα σ’αγαπώ ότι και αν γίνει». Την αγάπη. Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε αυτό. Την αγάπη που δεν έχει όρια κ δεν κάνει διακρίσεις. Την αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ. Γιατί τα παιδιά σου θα τα αγαπάς ότι κι αν γίνει! Η μητρική αγάπη. Η ανιδιοτελής αγάπη.

Στο παραμύθι «Θα σ’αγαπώ ότι και αν γίνει»., ένα μικρό αλεπουδάκι είναι κακόκεφο. Αναρωτιέται αν η μαμά του το αγαπάει ακόμη και έτσι. Η μαμά του, του απαντάει. Τότε την προκαλεί με περισσότερες ερωτήσεις. «Θα με αγαπάς ακόμη και έτσι;». Οι απαντήσεις της μαμάς, βγαίνουν από την καρδιά κάθε μάνας.

Όταν ξέρουν τα παιδιά ότι τα αγαπάμε:

Ξέρουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν. Ναι, δεν θα τους δίνουμε πάντα τις καλύτερες συμβουλές στη ζωή τους. Αλλά θα ξέρουν ότι, ό,τι κάνουμε είναι με γνώμονα την αγάπη μας για εκείνα.Αντιλαμβάνονται την αξία τους. Όταν τα παιδιά ξέρουν ότι αγαπιούνται γι αυτό που είναι, αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματική αξία της ζωής τους. Και οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν πλήρως την πραγματική αξία της ζωής, είναι πιο πιθανό να την αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Τους μαθαίνει να συγχωρούν. Η συγχώρεση είναι μέρος της αγάπης. Τα παιδιά που γνωρίζουν ότι τα αγαπούν ξέρουν τη δύναμη της συγχώρεσης. Γνωρίζουν ότι τα λάθη δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ξέρουν πως και πότε μπορούν να συγχωρεθούν. Και να συγχωρήσουν.

Γιατί είναι σημαντικό να λέμε στα παιδιά μας «Σ’αγαπώ»;

Φοβούνται λιγότερο.  Όταν ξέρουν ότι προστατεύονται από την αόρατη σκεπή της αγάπης, ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα τους φόβους. Τα παιδιά που ήξεραν ότι τα αγαπούν γίνονται ενήλικες με εφόδια για να χειριστούν τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής.

Τους δίνει κίνητρο να έχουν αγάπη και για τους άλλους. Όταν η ζωή μας έχει αλλάξει από την αγάπη, είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουμε αγάπη στους άλλους. Αντιλαμβανόμαστε τη βελτίωση που παρέχει η αγάπη στις ζωές και θέλουμε να τη μεταφέρουμε και στη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου. Για να συνεχίζει ο κόσμος να χαμογελά.

Γι αυτό λέμε ότι δεν αρκεί να μόνο να αγαπάμε τα παιδιά μας. Θέλουμε να το γνωρίζουν κιόλας… ❤

Λίζα

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.