Γιατί πρέπει να κάνεις διακοπές χωρίς τα παιδιά

Οι διακοπές χωρίς παιδιά είναι ευεργετικές για όλη την οικογένεια.

Τι; Διακοπές χωρίς τα παιδιά; Όχι ευχαριστώ! Από τότε που γίναμε γονείς οι διακοπές μας εξυπακούεται ότι θα είναι με τα παιδιά. Ούτε καν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα ξαναπάμε μόνοι μας διακοπές. Ώσπου πριν 2 χρόνια, οι συνθήκες το έφεραν έτσι, που για 4 μέρες οι διακοπές μας θα ήταν χωρίς τα παιδιά.

Εκείνη τη χρονιά αντιληφθήκαμε ότι:

1ον: Οι διακοπές χωρίς τα παιδιά είναι τόσο σημαντικές όσο μαζί με τα παιδιά

2ον: Το να πάμε μόνοι μας διακοπές ΔΕΝ μας κάνει κακούς γονείς

Μάλιστα εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από αυτή τη μοναδική αυτή εμπειρία, που είχα γράψει το άρθρο. ->  Οι διακοπές είναι το μόνο πράγμα που κοστίζει αλλά σε κάνει πλουσιότερο.

Και αν δε σου φτάνει η δική μου εμπειρία για να το πιστέψεις, θα σου πω ότι και οι ψυχολόγοι καλούν τις μαμάδες να κάνουν διακοπές και μόνες τους. Για το καλό όλης της οικογένειας!

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Dr Nava Silton υποστηρίζει θερμά αυτή την άποψη:

«Η μητρότητα μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Είτε πρόκειται για πίεση χρόνου είτε οικονομική. Όλο το χρόνο απλώς προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για τις μητέρες να αναζωογονηθούν και να ανανεωθούν με αυτόν τον τρόπο!»

Αναρωτήθηκες ποτέ πόσο ευεργετική είναι η άδεια από τη δουλειά μας; Για ποιο λόγο πρέπει να την παίρνουμε; Αυτό το διάλειμμα είναι ο λόγος που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε όλη την υπόλοιπη χρονιά. Να γεμίσουμε μπαταρίες. Αλλιώς θα καταρρεύσουμε. Σκέψου ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μητρότητα.

Γιατί πρέπει να κάνεις διακοπές χωρίς τα παιδιά

Οι συνεχείς απαιτήσεις της μητρότητας στην καθημερινότητα μπορεί να είναι συντριπτικές τόσο για τη μητέρα όσο και για την οικογένεια, αλλά και για το ζευγάρι. Οπότε δεν είναι εγωιστικό να χρειαζόμαστε λίγες μέρες διάλειμμα από όλο αυτό. Μάλιστα είναι απαραίτητο! Μαμά γεμάτη μπαταρίες = ευτυχισμένα παιδιά!  «Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να δουν αυτή την ισορροπία που ιδανικά πρέπει να επιτευχθεί σε μια οικογενειακή κατάσταση» λέει η Dr Nava Silton.

Τώρα θα μου πεις, είναι δυνατόν να μην πάμε διακοπές όλοι μαζί σαν οικογένεια; Και θα συμφωνήσω μαζί σου. Τις λατρεύω τις οικογενειακές διακοπές!

Από εκείνη τη χρονιά εμείς προσπαθούμε να μοιράσουμε λίγες μέρες με τα παιδιά και λίγες μέρες μόνοι μας. Είναι πολύ οκ και είναι πραγματικά αναζωογονητικές! Για αυτό πάρε το αγόρι σου ή τις φίλες σου, ότι θες, και δραπέτευσε για λίγες μέρες. Θα γυρίσεις καλύτερη μαμά, πιο χαρούμενος άνθρωπος έτοιμη να συνεχίσεις το δύσκολο αγώνα μας! Πίστεψε με!

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.