Φαντάσου να είσαι αυτή η μαμά…

Φαντάσου… να είσαι μητέρα τριών παιδιών.

Φαντάσου… να έχεις Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS).

Φαντάσου… να παραλύει το σώμα σου σιγά σιγά και να εγκλωβίζεσαι σε αυτό.

Φαντάσου… να μην μπορούν τα παιδιά σου να ακούσουν τη φωνή της μαμάς τους.

Φαντάσου… να υπάρχει μία ελπιδοφόρα θεραπεία στη Γερμανία αλλά να μην μπορείς να την υποστηρίξεις οικονομικά.

Μη λυπάσαι… Απλά φαντάσου!

Αυτά είναι τα λόγια της Αναστασίας Βασκούδη, της μαμάς του αγαπημένου μου/μας Χριστόφορου. Της μαμάς που έδωσε και εκείνη πολύ μεγάλη μάχη. Η Κατερίνα είναι φίλη της και μου γνωστοποίησε την ιστορίας της. Και μόνο στο «φαντάσου», φαντάστηκα. Και πρέπει να φανταστείς και εσύ. Και ξέρω και ξέρεις ότι πρέπει να τη βοηθήσουμε την Κατερίνα!

Η Κατερίνα είναι μαμά 3 παιδιών:

«Εφιάλτης ή πραγματικότητα;

Με αυτό το ερώτημα πετάγομαι τα βράδια στον ύπνο μου και σε κλάσματα δευτερολέπτου κουνώντας λίγο το σώμα μου, συνειδητοποιώ ότι είναι πραγματικότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στην εικόνα της Παναγίας παρακαλώ για ένα θαύμα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους ασθενείς του ALS γι’ αυτό που βιώνουμε!

Όλα άλλαξαν σε ένα πρωινό ξύπνημα μου τον Ιούνιο του 2018, όταν παρατήρησα ένα ψέλλισμα στην ομιλία μου. Το αμέλησα για λίγους μήνες αλλά αυτό γινόταν πιο έντονο συνοδευόμενο και από μια μικρή μυϊκή αδυναμία στο αριστερό άκρο μου.

Αποφάσισα να επισκεφθώ έναν νευρολόγο. Πρώτη τού εκτίμηση μυασθένεια αλλά και μια μικρή υποψία για ALS (νόσος του κινητικού νευρώνα). Αναλύοντας ο γιατρός μου τί είναι η κάθε ασθένεια, γύρισα στο σπίτι μου κλαίγοντας και δεν ήθελα ούτε καν να ξανά σκεφτώ ότι άκουσα.»

Και τελικά τον Ιούνιο του 2018, τέσσερις λέξεις σε ένα ιατρικό έγγραφο έκλεψαν τη ζωή που ονειρευόταν ότι μπορεί να έχει. Και την άλλαξαν για πάντα.

«Νόσος του Κινητικού Νευρώνα», ALS, στα αγγλικά (Amyotrophic Lateral Sclerosis). Γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, ή νόσος του Hawking, από τον πασίγνωστο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Ο εγκέφαλος χάνει σταδιακά την ικανότητα του να προκαλέσει και να ελέγξει την κίνηση των μυών. Εντέλει οι ασθενείς χάνουν την δυνατότητα να τρέφονται, να μιλούν, να περπατούν, να αναπνέουν. Η ALS δεν επηρεάζει το μυαλό, την προσωπικότητα, την οξύνοια τη μνήμη, την όραση, την όσφρηση, την ακοή ή την αφή. Και αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι.

Ενώ έχεις την θέληση να δράσεις, σου λείπει η ικανότητα. Ενώ θέλεις, δεν μπορείς.

Η παρηγορητική θεραπεία που συστήνεται στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα πάρα τον αργό θάνατο. Ότι και να διαβάσετε για αυτή τη νόσο θα σας φανεί εφιαλτικό. Η πρόβλεψη επιβίωσης πολύ φτωχή και η ποιότητα ζωής σε περίπτωση επιβίωσης επίσης εφιαλτική καθώς εγκλωβίζεσαι στο ίδιο σου το σώμα. Επίσης το κόστος για την επιβίωση αυτή, τεράστιο.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ισχυρή θέληση για να βρεθεί μία ελπιδοφόρα θεραπεία. Έτσι σήμερα για πρώτη φορά η ιατρική κοινότητα πιστεύει ότι βρίσκονται μία αναπνοή από την εύρεση θεραπείας ώστε η νόσος αυτή να εξαλειφθεί εντελώς και να πάψει να απειλεί πολλούς συνανθρώπους μας.

Η Κατερίνα ζει τον εφιάλτη αυτό κάθε μέρα μαζί με τα 3 παιδιά της. Περπατάει πια μόνο με υποστήριξη, δεν έχει κινητικότητα στα χέρια και δεν μπορεί να επικοινωνήσει καλά με την ομιλία της.

Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει η και να αντιστραφεί αυτή η επιδείνωση. Δυστυχώς η νόσος αυτή δεν περιμένει…

Η μεγάλη μαχητικότητά της όμως και η τεράστια θέληση της να μην το βάλει κάτω και να έχει δικαίωμα στη ζωή, την οδήγησαν στο να την δεχτούν στo κέντρο Anova IRM στη Γερμάνια (https://anova-irm.com/en/) για μία πρωτοποριακή θεραπεία βλαστοκυτταρων που έως τώρα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Η μόνη ελπίδα της Κατερίνας είναι να ξεκινήσει τις θεραπείες της στην Γερμάνια το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το ποσό των 60.000 ευρώ που αποτελεί και τον στόχο του εράνου, αφορά όλες τις θεραπείες και τα σχετιζόμενα με αυτές κόστη.

Ο έρανος αυτός ας αγγίξει τις καρδιές μας και ας βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό μέσω της προσφοράς μας στην Κατερίνα. Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά έχει ανυπολόγιστη αξία. Όπως ανυπολόγιστη είναι η αξία της ίδιας μας της ζωής.

Αριθμός Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 396/004645-05
ΙΒΑΝ:GR5201103960000039600464505 (δικαιούχος Αποστολοπούλου Αικατερίνη)
Paypal: www.paypal.me/katapo

Τηλ επικοινωνίας 6947829924
Email: [email protected]

Η σελίδα της στο facebook -> Γίνε σύμμαχος ΖΩΗΣ της Κατερίνας ενάντια στη νόσο κινητικού νευρώνα – ALS

Τα ιατρικά έγγραφα είναι στην διάθεση σας μετά από ζήτηση τους

Write A Comment