Δώσε τη θέση σου στην έγκυο

Στη Κίνα ένας ταλαντούχος γραφίστας, ο Shiyang He, δημιούργησε μια σειρά από 3D εικόνες για διαφημιστικούς σκοπούς, με μήνυμα που περνάει αμέσως στο μυαλό μας και μας υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό. « Δώσε τη θέση σου στην έγκυο ».

Το σύνθημα που γράφει είναι: «Δώσε τη θέση σου σε κάποιον που κουβαλάει κάτι πιο σημαντικό».

Και όπως θα δείτε και στα σκίτσα η έγκυος γυναίκα είναι αυτή που κουβαλάει το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Δώσε τη θέση σου σε κάποιον που κουβαλάει κάτι πιο σημαντικό

Όσο κουρασμένοι και αν είμαστε, όσο και αν παλέψαμε για να βρούμε μια θέση σε κάποιο λεωφορείο ή άλλο μέσο, σίγουρα η κατάστασή μας και οι αντοχές μας δεν συγκρίνονται με εκείνες της εγκύου.  Έτσι αυτά τα σκίτσα παροτρύνουν τους ανθρώπους να παραχωρήσουν τη θέση τους σε έγκυες γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς (και όχι μόνο θα έλεγα εγώ). Είναι ευγενικό, είναι απαραίτητο, και επίσης μας δίνει έξτρα πόντους για καλό κάρμα 🙂

Δώσε τη θέση σου σε κάποιον που κουβαλάει κάτι πιο σημαντικό

«Η κινέζικη εταιρία γάλακτος Yili Milk για λογαριασμό της οποίας έγιναν οι διαφημιστικές 3D εικόνες, σκέφτηκε αυτό τον τρόπο για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα που ξέσπασαν με το μολυσμένο βρεφικό γάλα που προώθησαν στην αγορά. Αν και αθέμιτος ο λόγος που δημιούργησαν αυτές τις εικόνες, υπάρχει ένα σωστό μήνυμα.»

Δώσε τη θέση σου σε κάποιον που κουβαλάει κάτι πιο σημαντικό

Προσωπικά όσες φορές μπήκα έγκυος σε μέσα μαζικής μεταφοράς πάντα κάποιος μου προσέφερε τη θέση του. Όμως έχω αγνοηθεί επιδεικτικά με την κοιλιά τούρλα σε άλλες περιπτώσεις όπως σε ουρές στο σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες, σε δημόσιες υπηρεσίες. Και όλες γνωρίζουμε πόσο επίπονο, έως και επικίνδυνο είναι να στέκεται μια έγκυος όρθια για πολύ ώρα.

Δε θα σου πω να προσφέρεις τη θέση σου σε μια έγκυο, σε μια μαμά που έχει μικρό παιδάκι ή σε έναν άνθρωπο με δυσκολία στην κίνηση, γιατί είμαι σίγουρη ότι το κάνεις. Ακόμη και αν είσαι όρθια όμως παρότρυνε τους άλλους να το κάνουν, με χαμόγελο πάντα. 🙂

Εσένα πως σου συμπεριφέρθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο ήσουν έγκυος;

Liza

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

priority to people who need

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

4 Σχόλια

  1. Είχε τύχει αρκετές φορές να ζητησω θέση στο τρένο όταν ήμουν έγκυος και συνήθως μου έδιναν συχνοτετα οι άντρες παρά οι γυναικες, αν και περίμενα το αντίθετο!

    • Ακριβώς το ίδιο είχα παρατηρήσει και εγώ. Συνήθως οι άντρες μου παραχωρούσαν τη σειρά και τη θέση τους με μεγαλύτερη ευκολία. Ακόμη και όταν είχα τον μικρό στο καρότσι.

  2. Όσο ήμουν έγκυος μου έτυχαν και οι δυο περιπτώσεις, δηλαδή και να αγνοηθω σε ουρές αλλά και να μου παραχωρήσουν την θέση τους, αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τότε που εγώ ήμουν γύρω στα 20 και είχα απέναντι μου έγκυο όρθια και δεν σηκώθηκα να καθίσει , μέσα σε τραμ, δεν ξέρω γιατί το έκανα , δεν συγχώρησα ποτέ τον εαυτό μου και μου έρχεστε συχνά στο μυαλό. 10 χρόνια μετά και έχω ακομη τύψεις!

  3. Κανείς δε προσφέρθηκε να μου δώσει. Όλοι είναι απολίτιστοι. Ούτε καν στην τράπεζα. Ένιωθα χαζή.. ντροπή!!!!

Write A Comment