Γονιός σημαίνει αγάπη και υπομονή – Το video που έγινε viral

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τα “Terrible twos” όπως τα λένε. Τα φοβερά και τρομερά δύο πρώτα χρόνια της ζωής των νηπίων. Εκείνα με τα ξεσπάσματα, τις εκρήξεις, τα tantrums, τα agitations, τα κλάματα, τις φωνές. Εκείνα που ειλικρινά θέλουν πολύ υπομονή και… υπομονή. Εκείνα που ίσως κάθε γονιός τρελαίνεται, χάνει την υπομονή του και ξεσπάει και εκείνος. Εκείνα που μερικές φορές… βάζουν αυτά τα τρομερά δίχρονα στο «καρεκλάκι της σκέψης» και σε «time out”.

Μα για στάσου… Αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης;

Ένας μπαμπάς ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό που έγινε viral.

Το βίντεο ονομάζεται “Beautiful twos” σε αντίθεση με τα “Terrible twos” όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε. Το βίντεο δείχνει το μικρό γιο του Joel Mitchell να ξεσπάει. Να χτυπάει τα ποδαράκια του και να κλαίει. Μια έκρηξη που όλοι έχουμε συναντήσει.

Ο μπαμπάς τον κοιτάζει. Είναι εκεί, δίπλα του, όλη την ώρα του ξεσπάσματος. Δείχνει στον μικρό ότι βλέπει και αφουγκράζεται τα συναισθήματα του. Δεν τον αγνοεί. Παραμένει ήρεμος κοντά του. Ο μικρούλης μετά από λίγο γυρνάει και αποζητά την αγκαλιά του μπαμπά του.

Ο μπαμπάς του τη δίνει αμέσως και ο μικρός ανακουφίζεται.

Το βίντεο αυτό με σόκαρε. Με θετικό πρόσημο. Στη θέση της αντιπαράθεσης, των φωνών, της τιμωρίας, της απαίτησης για άμεση συμμόρφωση του μικρού, μπήκε κάτι πολύ απλό. Η υπομονή! Κάτι που έχουμε όλοι οι γονείς, αλλά τη χάνουμε μέσα στην τρέλα της ημέρας. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ίσως δεν μπορεί να γίνει κάθε μέρα κάθε στιγμή, πάντα.

*Διαβάστε επίσης – > “Δεν είμαι κακό παιδί. Είμαι απλά 2 ετών”

Όμως είναι μια πολύ όμορφη έκφραση αγάπης και υπομονής που μπορούμε να έχουμε όλοι οι γονείς στο μυαλό μας. Ότι ξέρεις τι; Τελικά γίνεται και έτσι. Γίνεται, αν επιτρέψουμε στα παιδιά μας να δουλέψουν τα συναισθήματα τους, γνωρίζοντας ότι τους περιμένει η ζεστή αγκαλιά μας. Είναι σπουδαίο εφόδιο για την τώρα και την μετέπειτα ζωή τους.

Τελικά όντως. Γονιός σημαίνει αγάπη και υπομονή.  

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Write A Comment