Η 98χρονη μαμά που μπήκε σε γηροκομείο για να φροντίσει τον 80χρονο γιο της

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά η ζωή σου αλλάζει με τρόπους που δεν είχες φανταστεί.

Είσαι για πάντα μαμά, με όλη την έννοια της λέξης, ότι και αν γίνει, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ξέρεις το παραμύθι «Θα σ’ αγαπώ ό,τι και αν γίνει»; (Αν όχι, σου το προτείνω ανεπιφύλακτα). Ε λοιπόν, αυτή η ιστορία θα μπορούσε να γίνει μέρος αυτού του παραμυθιού!

Η Ada Keating είναι η 98χρονη μαμά 4 παιδιών, συμπεριλαμβανομένου και του 80χρονου Tom.

Ήταν μόλις 18 ετών όταν γέννησε τον Tom και είναι ο πρωτότοκος της. Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μαζί, αφού ο Tom δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ζούσαν λοιπόν στο ίδιο σπίτι για πολλά χρόνια.

Όταν ο Tom κατάλαβε ότι δεν μπορεί να φροντίσει μόνος του τον εαυτό του, αποφάσισε να μπει σε οίκο ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων. Η 98χρονη μαμά του τον επισκεπτόταν συχνά. Αλλά ήξερε ότι είναι το παιδί που τη χρειαζόταν περισσότερο από όλα τα παιδιά της.



Έτσι αποφάσισε να μπει και η ίδια στην δομή φροντίδας ηλικιωμένων που βρισκόταν ήδη ο γιος της. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να είναι μαζί όλη την ώρα και εκείνη θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε για 80 χρόνια.

Να φροντίζει τον γιο της!



Είναι κάπως περίεργο και σπάνιο να βρίσκονται μαζί μητέρα και παιδί σε έναν οίκο ευγηρίας. Είναι ουσιαστικά και οι δύο ηλικιωμένοι. Αλλά οι άνθρωποι στη δομή λένε ότι εκείνη συνεχίζει να φροντίζει τον 80χρονο. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλωσε. Για εκείνην είναι πάντα ο γιος της, το παιδί της.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις αυτή τη στενή σχέση μαμάς – γιου. Είναι πολύ σπάνιο να βλέπουμε μητέρες με τα παιδιά τους μαζί στον ίδιο οίκο ευγηρίας. Και θέλουμε οπωσδήποτε να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και των δυο». Αυτό  δήλωσε ο διευθυντής της δομής φροντίδας.



«Δεν σταματάς ποτέ να είσαι μαμά», λέει η 98χρονη μαμά Ada. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Δες τους στο βίντεο



Λίζα

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε όμορφες ιστορίες! Κοινοποίησε αυτό το άρθρο)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.