Η λέξη που δε λες μαμά …

Υπάρχει μια λέξη που δε λες.

Υπάρχει μια λέξη που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα γύρω σου.

Να αλλάξει τη ζωή σου.

Και δεν τη λες μαμά.

Συνήθως τουλάχιστον…

Ξυπνάς πρώτη και δεν τη λες. Ετοιμάζεις τα παιδιά, κάνεις πρωινό, τρέχεις στο δρόμο για το σχολείο. Να προλάβεις να πας και στη δουλειά. Και παραμένεις σιωπηλή. Δεν τη λες.Σχολάς και πάλι τρέχεις. Να πάρεις τα παιδιά γρήγορα από τη γιαγιά, για να ξεκουραστεί και αυτή. Και δεν τη λες.

Συναντάς στο σπίτι τον Husband και δεν τη λες. Πρέπει να μαγειρέψεις για την επόμενη μέρα. Βάζεις τον εαυτό σου σε auto mode και κάνεις αυτό που έκανες χθες. Και προχθές. Και χρόνια τώρα. Αλλά ποτέ δεν την ξεστόμισες αυτήν τη λέξη μέχρι στιγμής.Έρχεται η ώρα για τα μαθήματα. Σε αυτό το σημείο έρχεται σιγά σιγά η ώρα που τη σκέφτεσαι αυτή τη λέξη που δε λες μαμά. Θες να την πεις και δε σου βγαίνει. Δεν τη χρειάζεσαι ακόμη, πείθεις τον εαυτό σου.Κάνεις ένα εκατομμύριο πράγματα ακόμη πριν καταλάβεις ότι η ώρα πέρασε και δε σου έμεινε nanosecond για τον εαυτό σου. Ρε να πάρει! Πως γίνεται αυτό; Πως έφτασα σε αυτό το σημείο; Θες να την πεις πια, ανεβαίνει στο στήθος σου η λέξη μαζί με μια βαθιά ανάσα.

 

Βάζεις τα παιδιά για ύπνο και η μέρα τελείωσε. Και εσύ ακόμη δεν την είπες αυτήν τη λέξη. Αν δεν την πεις, αύριο θα επαναληφθεί το σήμερα. Δεν το θέλεις! Το θέλεις; Όχι!Πες την!

Πηγαίνεις στον Husband για να του την πεις. Το πήρες απόφαση! Τον βρίσκεις να κοιμάται ήδη. Είχε και εκείνος μια πολύ κουραστική μέρα.Έμεινες εσύ και η λέξη που δεν λες. Πηγαίνεις να κάνεις ένα μεταμεσονύχτιο μπάνιο. Πάλι καλά που υπάρχει και το βράδυ που όλοι κοιμούνται και έχεις λίγη ηρεμία. Και ένα καταφύγιο.

Η λέξη ανέβηκε από το στήθος στο στόμα σου, δεν μπορείς να τη συγκρατήσεις πια! Μα είσαι μόνη σου. Σε ποιον να την πεις;

 

Σηκώνεσαι όρθια από την μπανιέρα και ανοίγεις το παραθυράκι του μπάνιου!Στην αρχή διστακτικά…

Βοήθεια…

και μετά απελευθερωτικά

Βοήθεια!!!

Ουρλιάζεις με όλη σου τη δύναμη τη λέξη που δεν λες.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!Εγώ σε άκουσα αγαπημένη μου μαμά. Μα πρέπει να σε ακούσουν όλοι. Πες τη λέξη που δε λες μαμά σε όλους όσους πρέπει να την ακούσουν. Μην την παρακάμπτεις. Μην νομίζεις ότι δε θα σε ακούσουν.

Να είσαι σίγουρη ότι αν αρχίσεις να την λες θα ακουστείς.Ίσως όχι με την πρώτη. Αλλά θα ακουστείς.

Αν όμως δεν την πεις ποτέ, θα είναι απλά… η λέξη που δεν λες…

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.