Η μέρα που έκλαψε και ο Θεός

Η μέρα που δεν έπρεπε να ξημερώσει ποτέ…

Εκείνη τη μέρα τα βλέμματα ήταν κενά. Ο κόμπος στο στομάχι ανέβηκε στο στόμα και μας έπνιξε. Εκείνη τη μέρα δε μιλούσε κανείς. Δεν έβγαζε κανείς μιλιά. Περπατούσαμε με σκυφτό το κεφάλι. Ψιθυρίζαμε μην ακουστούμε.

Εκείνη τη μέρα αγκαλιάσαμε περισσότερο τα παιδιά μας. Κάναμε εικόνα τα όσα ακούσαμε. Κλάψαμε σιωπηλά και δυνατά. Προσευχηθήκαμε και χάσαμε.

Εκείνη τη μέρα όλα ήταν μικρά και ασήμαντα. Δεν έβγαινε χαμόγελο. Παρακαλέσαμε να γυρνούσε ο χρόνος πίσω. Να αλλάζαμε ότι κακό έγινε. Εκείνη τη μέρα νιώσαμε την ανάγκη να βοηθήσουμε. Εκείνη τη μέρα γίναμε ένα.

Εκείνη τη μέρα τελειώσαμε την μπαταρία του κινητού μας περιμένοντας κάτι καλό. Κολλήσαμε το πρόσωπο μας στην τηλεόραση να βρούμε λίγη ελπίδα. Ευχηθήκαμε να είναι ψέματα. Εκείνη τη μέρα δεν μπόρεσε να το χωρέσει ο νους μας.

Εκείνη τη μέρα δεν είχε ζωή η Ελλάδα. Εκείνη τη μέρα είχε πόνο.

Εκείνη τη μέρα βάλαμε τα μαύρα μας.

Ήταν η μέρα που έκλαψε και ο Θεός.

Την επόμενη μέρα κηδέψαμε τα παιδιά μας.

Καληνύχτα Ελλάδα.

*Εκείνη την ημέρα είχα γράψει το κείμενο «Σήμερα κλαίει και ο Θεός». 2 χρόνια μετά οι μνήμες με αφήνουν μουδιασμένη. Κομματιασμένη. Τα λόγια είναι φτωχά και μικρά. Το «εφιάλτης» είναι πολύ λίγο για να περιγράψει την τραγωδία στο Μάτι.  Ακόμα και για εμάς που δεν το ζήσαμε από κοντά.

Κλείνω με τα λόγια της μαμάς Χριστίνας, η οποία έζησε μέσα στον εφιάλτη μαζί με τη μικρή της.

«Δε μπόρεσαν όλοι. Δεν αντέχεται Δεν περνάει. Δεν ξεχνιέται».

Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας Χριστίνας στο Μάτι -> «Θα σωθούμε παιδί μου!» Η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας για τη φωτιά

Διαβάστε επίσης -> Τα αίτια της τραγωδίας – Τι κάνεις εάν βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση;

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.