Η σημασία της αγάπης στον παιδικό καρκίνο

Από τη διάγνωση μέχρι την αποκατάσταση…

Αυτή η μικρή ταινία animation δείχνει το ταξίδι ενός παιδιού που έχει καρκίνο.

Παιδί και καρκίνος… Μια κατάσταση δύσκολη, που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι βρέθηκαν εκεί ή κοντά.

Όμως το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτό το βίντεο είναι πολύ ισχυρό και σκοπό έχει να εμπνεύσει. Μέσα σε αυτό θα βρεις την αγάπη και τη σημασία της στον παιδικό καρκίνο. Σκοπός του είναι να υπογραμμίσει τη δύναμη της αγάπης ως αποτελεσματικό όπλο στην καταπολέμηση του καρκίνου.Και από ότι φαίνεται το κατάφερε μιας και κέρδισε πάνω από 15 βραβεία. Όπως θα κερδίσει και την καρδιά σου. Και την δική μου…

Το βίντεο δημιουργήθηκε όταν το κέντρο θεραπείας παιδικού καρκίνου Hospital do Câncer de Barretos, μετονομάστηκε σε Hospital de Amor. Δηλαδή «Νοσοκομείο της αγάπης».Δες το βίντεο:Σήμερα στην Ευρώπη ζουν περί τους 500.000 ενηλίκους που αντιμετώπισαν κάποιου είδους παιδικό ή εφηβικό καρκίνο και βγήκαν νικητές. Μάλιστα, το 80% όσων παιδιών νοσήσουν από καρκίνο στις αναπτυγμένες χώρες, αναρρώνει. Σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή ημέρα.Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία που αναπτύσσεται στον μυελό των οστών. Και η οποία ευθύνεται για το 1/3 των καρκίνων σε παιδιά.

Μπορούμε να βοηθήσουμε! Να γίνουμε δότες!

Η σημασία της αγάπης στον παιδικό καρκίνο

Τα 6 τελευταία χρόνια οι εθελοντές δότες μυελού των οστών έφτασαν τους 110.000.Όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να βρεθεί συμβατός δότης. «Τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας είναι χιλιάδες και αυτό κάνει την ανεύρεση ιστοσυμβατού δότη δύσκολη. Κάθε λαό τον διακρίνει μία γενετική ιστική ομοιότητα. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός Ελλήνων εθελοντών δοτών εγγυάται σε μεγάλο βαθμό ελπίδα και ζωή για τους Έλληνες ασθενείς».Αυτό αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σ. Γραφάκος, επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι «εάν ο αριθμός των Ελλήνων Εθελοντών πλησιάσει τις 300.000, τότε το 70% των Ελλήνων ασθενών θα βρίσκει συμβατό μόσχευμα εύκολα. Με πιο σύντομες χρονικά διαδικασίες. Απαραίτητο, γιατί η νόσος δεν περιμένει!».

Η σημασία της αγάπης στον παιδικό καρκίνο είναι μεγάλη…Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.