Η ιδέα μιας δασκάλας για να βοηθήσει τους μαθητές της – Το κουτί «Χρειάζομαι κάτι»

Σκέψου μόνο πόσο θετική επιρροή μπορεί να έχει ένας δάσκαλος, καθηγητής, εκπαιδευτικός, όταν επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους μαθητές του!

Η επικοινωνία άλλωστε είναι η βάση για την επιτυχία σε αυτή τη δυάδα.

Και η διατήρηση της είναι επίσης πολύ δύσκολο να το καταφέρει κανείς.

Γι αυτό αυτή η πετυχημένη ιδέα μιας δασκάλας από το Τέξας έγινε viral και παράδειγμα προς μίμηση. Ο στόχος της είναι πάντα η επικοινωνία και η βοήθεια στους μαθητές της. Πάντα την ενδιέφερε να βρίσκει τρόπους για να βοηθάει τους μαθητές να απολαμβάνουν το σχολείο και να μη νιώθουν άσχημα εκεί. Και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος.

Η Julia Brown λοιπόν, που είναι καθηγήτρια γυμνασίου, σκέφτηκε έναν τρόπο έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές της να ζητήσουν βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή. Όμως χωρίς καν να πλησιάσουν την ίδια. Χωρίς καν να πρέπει να είναι διαθέσιμη εκείνη την ώρα. Χωρίς καν να είναι υποχρεωμένοι να την αντικρίζουν στα μάτια σε περίπτωση που ντρέπονται ή φοβούνται. Έτσι, απλά γράφουν ό, τι χρειάζονται σε μια κάρτα και την τοποθετούν μέσα στο κουτί.Πως δούλεψε το κουτί «Χρειάζομαι κάτι»

Το κουτί «Χρειάζομαι κάτι» ένας τρόπος για τους μαθητές μου να ζητήσουν βοήθεια χωρίς να χρειαστεί να έρθουν απευθείας σε μένα. Γράφουν τις ανάγκες τους σε μια κάρτα και την αφήνουν στο κουτί.

Την πρώτη κιόλας εβδομάδα, δύο αγόρια με ενημέρωσαν για μια περίπτωση bullying. Το φροντίσαμε αμέσως».Και ενώ αρχικά έριχνε μόνο όποιος ήθελε, αποφάσισα να το αλλάξω. Ζήτησα από όλα τα παιδιά να ρίξουν μια κάρτα μέσα στο κουτί. Δεν ήταν απαραίτητο να γράψουν κάτι. Απλά να ρίξουν μια κάρτα στο κουτί.

Από τότε οι ανάγκες και τα αιτήματα εκτοξεύτηκαν! Υπάρχουν διάφορα ζητήματα και αιτήματα. Τα παιδιά έγραψαν για διάφορα ζητήματα. Από την ανάγκη τους για βοήθεια μετά το σχολείο και καταστάσεις εκφοβισμού. Μέχρι και αλλαγές καθισμάτων γιατί είναι πολύ παλιά, να κάνουμε κάποιο ειδικό χαιρετισμό κατά την είσοδο στην τάξη, κτλ. Ακόμη και αγκαλιές ζήτησαν!Τα αποτέλεσμα αυτής της ιδέας

Η δασκάλα εξηγεί:

Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι οι μαθητές αρχίζουν να έρχονται σε μένα απευθείας με θέματα/προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παρακάμπτοντας πλέον εντελώς το κουτί. Διδάσκω στο γυμνάσιο για 15 χρόνια και μπορώ ειλικρινά να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για να επικοινωνήσω με τα  παιδιά μου τόσο νωρίς μέσα στη σχολική χρονιά!Πώς της ήρθε αυτή η ιδέα;

Η Julia Brown λέει ότι την προηγούμενη χρονιά ρώτησαν κάποιους μαθητές του σχολείου, με ποιον καθηγητή νιώθουν πιο κοντά και μπορεί να τους βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημα τους. Ένα 10% των μαθητών απάντησε «Κανένας».

Αυτές οι απαντήσεις την επηρέασαν πολύ και σκέφτηκε πώς να προσεγγίσει καλύτερα το θέμα εκείνο το καλοκαίρι. Έτσι, γεννήθηκε το κουτί «Χρειάζομαι κάτι». Τώρα οι μαθητές της γνωρίζουν ότι η δασκάλα τους θα κάνει ό, τι μπορεί για να τους δώσει αυτό που χρειάζονται για να έχουν μια καλύτερη σχολική εμπειρία. Αφού η ιδέα της έγινε viral και άλλοι δάσκαλοι υιοθέτησαν την ιδέα στις δικές τους τάξεις. Φαίνεται ότι λειτουργεί αρκετά καλά!Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.