Υπάρχουν δύο είδη μαμάδων και οι περισσότερες από εμάς είμαστε και τα δύο είδη.

Κάποτε μου είχε πει μια μαμά…

Ότι δεν κρατούσα το μωρό μου σωστά.

Ότι ο λόγος που έκλαιγε, ήταν επειδή δεν είχα αρκετό γάλα για να του δώσω.

Ότι ο χρόνος που περάσαμε χώρια μετά τη γέννησή του, μπορεί να έχει επίπτωση στη σχέση μας.

Ότι αν είμαι ανήσυχη, μπορεί να το αισθανθεί το μωρό. Και ότι θα το κάνω να νιώθει και εκείνο ανήσυχο.

Ότι δεν πρέπει ποτέ να κλαίω μπροστά του. Γιατί θα το καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και μπορεί να νομίσει ότι δεν το αγαπώ αρκετά.

Ότι οι άλλες μητέρες συνήθως δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο του μωρού τους.

Ότι είναι προφανές ότι κάτι κάνω λάθος. Είναι προφανές αν μου ήταν τόσο δύσκολο να βγάλω τη μέρα.Ποια ήταν εκείνη η μαμά; Εκείνη η φρικτή μητέρα;

Ήταν μια φοβισμένη μητέρα που δεν κοιμόταν αρκετά.

Μια ανήσυχη μητέρα που την βάραινε ακόμη το τραύμα της γέννησης του παιδιού της. Και το συναίσθημα ότι έφταιγε η ίδια για αυτό.

*Τι είναι το τραύμα της γέννησης; Κάνε κλικ εδώ -> “Τραύμα της γέννησης – Γιατί δεν πρέπει να λέμε ποτέ “Τουλάχιστον έχεις ένα υγιές μωρό”

Μια μητέρα που ήταν μόνη τις περισσότερες μέρες. Που ένιωθε τη μοναξιά βαθιά μέσα της. Που δεν είχε έναν άνθρωπο να μιλήσει και να εκφράσει τα συναισθήματα της.Ποια ήταν λοιπόν εκείνη η μαμά;

Εγώ ήμουν εκείνη η μαμά. Εγώ ήμουν εκείνη που μου τα έλεγε όλα αυτά.

Εγώ ήμουν η μητέρα που τα έκανε όλα αυτά σε εμένα.

Αλλά εκείνη η μητέρα, είναι τώρα αυτή η μητέρα. Είναι κουρασμένη, αλλά ξεκουράζεται όταν μπορεί. Ανησυχεί κατά καιρούς, αλλά δε νιώθει τόση ανασφάλεια. Πονάει και θεραπεύεται ταυτόχρονα. Αναγνωρίζει την πρόοδό της και είναι αισιόδοξη για το ταξίδι αυτό.ΑΥΤΗ η μητέρα ξέρει πώς να εντοπίσει έναν ψεύτη, τώρα. Αυτή η μητέρα βρίσκει τον δρόμο της, τον δρόμο που είναι πραγματικά ΔΙΚΟΣ της. Αυτή η μητέρα εμπιστεύεται τον εαυτό της. Αυτή η μητέρα ξέρει ότι είναι αρκετά καλή. Ακόμη και όταν εκείνη η άλλη μητέρα προσπαθεί να την πείσει για το αντίθετο.

Υπάρχουν δύο είδη μαμάδων και οι περισσότερες από εμάς είμαστε και τα δύο είδη. Αλλά να πιστέψεις τη μητέρα που σου υπενθυμίζει ότι είσαι αρκετά καλή μαμά.Ότι δεν υπάρχει τίποτα τέλειο σε αυτήν τη ζωή. Ότι είναι πραγματικά τόσο δύσκολο μερικές φορές αλλά δεν φταις εσύ για αυτό γιατί κάνεις κάτι λάθος. Και αυτό είναι απόλυτα εντάξει.

Αυτή είναι η μητέρα που πρέπει να πιστέψεις, γιατί λέει την αλήθεια. Αυτήν να την πιστέψεις!Λίζα

Ελεύθερη Μετάφραση από Fourth trimester collective

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr