Υπάρχουν άντρες με παιδιά και υπάρχουν και μπαμπάδες

Το κείμενο που θα διαβάσετε το έγραψε ένας μπαμπάς στη σελίδα του “Papà Per Scelta”.

Που σημαίνει «Μπαμπάς από επιλογή».

Έχοντας ζήσει και τους δύο τύπους μπαμπάδων, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ισχύουν όλα όσα λέει. Και εγώ, τους μπαμπάδες τους αγαπάω λίγο περισσότερο.

Υπάρχουν άντρες με παιδιά που πέφτουν για ύπνο έχοντας στο μυαλό τους μόνο ότι αύριο έχουν μια σημαντική συνάντηση. Και μπαμπάδες που φροντίζουν τα παιδιά τους ακόμη και όταν κοιμούνται.


Υπάρχουν άντρες με παιδιά που λένε «Σήμερα θα βγω, μη με περιμένεις». Και υπάρχουν μπαμπάδες που λένε «Μην ανησυχείς, θα γυρίσω σύντομα».

Υπάρχουν άντρες με παιδιά που λένε «Θα δω αγώνα στην τηλεόραση τώρα, πηγαίνετε μέσα». Και υπάρχουν μπαμπάδες που λένε «Ποιος θέλει να δούμε παιδική ταινία μαζί;».


Υπάρχουν άντρες με παιδιά που λένε «Δεν μπορώ τώρα, κάντε το μόνοι σας». Και υπάρχουν μπαμπάδες που λένε «Ελάτε να το κάνουμε μαζί».

Υπάρχουν άντρες με παιδιά και υπάρχουν και μπαμπάδες

Υπάρχουν άντρες με παιδιά που λένε «Επιτέλους σαββατοκύριακο, να ξεκουραστώ!». Και υπάρχουν μπαμπάδες που λένε «Επιτέλους σαββατοκύριακο, να περάσω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου!»Υπάρχουν άντρες με παιδιά που πιστεύουν ότι κλαίνε μόνο οι αδύναμοι. Και υπάρχουν μπαμπάδες που αφήνουν ελεύθερα τα δάκρυα χαράς από ένα φαφούτικο χαμογελάκι.

Υπάρχουν άντρες με παιδιά που λένε «Ευτυχώς έχω και γιο και τουλάχιστον πηγαίνουμε μαζί γήπεδο». Και υπάρχουν μπαμπάδες που παίζουν κοριτσίστικα παιχνίδια με τις κόρες τους.


Υπάρχουν άντρες με παιδιά που όταν γυρνάνε από τη δουλειά λένε «Είμαι πολύ κουρασμένος, αφήστε με!» Και υπάρχουν μπαμπάδες που λένε «Μου λείψατε!».

Υπάρχουν άντρες με παιδιά που χρειάζονται απαραίτητα ένα επώνυμο για να νιώσουν πατέρες. Και υπάρχουν μπαμπάδες που φροντίζουν τα παιδιά τους, ακόμη και αν έχουν διαφορετικό επώνυμο.


Υπάρχουν άνδρες με παιδιά που λένε «Δε μπορώ να ασχοληθώ, εγώ φέρνω τα χρήματα στο σπίτι και είναι αρκετό». Και υπάρχουν μπαμπάδες που το κάνουν αλλά και ανυπομονούν να γυρίσουν από τη δουλειά να ασχοληθούν με τα παιδιά τους.


Υπάρχουν άντρες με παιδιά που διαμαρτύρονται συνεχώς για το πόσο άλλαξε η ζωή τους μετά τα παιδιά. Και υπάρχουν μπαμπάδες που αισθάνονται ότι ολοκληρώθηκαν μετά τα παιδιά.


Υπάρχουν άντρες με παιδιά που θεωρούν γυναικεία δουλειά τη φροντίδα των παιδιών. Και υπάρχουν μπαμπάδες που λερώνονται με τσίσα και εμετούς των παιδιών τους.


Υπάρχουν άντρες που δεν ήθελαν ποτέ παιδιά και έγιναν πατέρες. Και υπάρχουν άντρες που τα παιδιά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο και δεν έγιναν ακόμη μπαμπάδες.


Σε τούτο τον κόσμο υπάρχουν άντρες με παιδιά και υπάρχουν και μπαμπάδες.

Υπάρχουν οι άντρες που απέκτησαν παιδιά επειδή πρόσφεραν τα σπερματοζωάρια τους. Και υπάρχουν οι άντρες που επιλέγουν καθημερινά να είναι μπαμπάδες και ενεργοί μέσα στη ζωή των παιδιών τους.


Ελεύθερη μετάφραση: Λίζα Καβακοπούλου

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.