Και οι άνθρωποι έμειναν σπίτι.

Και διάβασαν βιβλία, και άκουσαν, και ξεκουράστηκαν, και γυμνάστηκαν και καλλιτέχνησαν, και έπαιξαν παιχνίδια και έμαθαν νέους τρόπους να υπάρχουν.

Και άκουσαν με περισσότερη προσοχή. Μερικοί διαλογίστηκαν. Κάποιοι προσευχήθηκαν. Κάποιοι χόρευαν. Κάποιοι συνάντησαν τις σκιές τους.

Και οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά.

Και οι άνθρωποι θεραπεύτηκαν. Και όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να ζουν επικίνδυνα, ανόητα και υπεροπτικά, η γη άρχισε να θεραπεύεται.

Και όταν πέρασε ο κίνδυνος και οι άνθρωποι ενώθηκαν και πάλι, θρήνησαν για τις απώλειες τους. Έκαναν νέες επιλογές και ονειρεύτηκαν νέες εικόνες. Και δημιούργησαν νέους τρόπους για να ζήσουν. Και θεράπευσαν τη γη εντελώς. Ακριβώς όπως θεραπεύτηκαν οι ίδιοι.

Σίγουρα το έχεις δει κάπου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ποίημα “Και οι άνθρωποι έμειναν σπίτι” είναι το ποίημα των ημερών που διανύουμε.

Και οι άνθρωποι έμειναν σπίτι... - Το viral ποίημα των ημερών

Αυτό το ποίημα μοιράστηκε εκατομμύρια φορές σε όλον τον κόσμο από όλα τα social media. Ανήκει στην Kitty O’Meara, μια συνταξιούχο δασκάλα. Εμπνεύστηκε το ποίημα από τα συναισθήματα και την ανησυχία που της δημιουργήθηκαν από τον εγκλεισμό. Αναρωτήθηκε πως θα είναι η ζωή μετά. Το μοιράστηκε αρχικά στο λογαριασμό της στο facebook, στον οποίο δεν έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση συνήθως. Αυτό το ποστ όμως έγινε viral.

Αγαπήθηκε πολύ και μπορώ να καταλάβω το γιατί οι άνθρωποι συντονίστηκαν με αυτό. Εισάγει την ιδέα του ωφέλιμου πίσω από ένα πρωτόγνωρο γεγονός που είναι έξω από τον έλεγχο μας. Δίνει την εικόνα ενός καλύτερου κόσμου μετά από αυτό. Ναι, όχι μόνο θα υπάρξει κόσμος μετά από αυτό – αλλά θα είναι καλύτερος από πριν.

Το μήνυμα της Kitty O’Meara είναι τόσο ξεκάθαρο:

«Έχουμε δώρα στη ζωή μας. Είναι μια καλή υπενθύμιση ότι, όποιο και αν είναι το δώρο μας, ακόμη και το πιο μικρό, πρέπει να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε.»

*Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο -> “Όταν όλο αυτό τελειώσει”

Όλες οι φωτο είναι του εκπληκτικού καλλιτέχνη Pascal Campion

Λίζα

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.