Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με ένα μόνο κλικ

Να τα πούμε;

«Καλήν εσπέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας»

«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά – Ψηλή μου δεντρολιβανιά…»

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα κάλαντα των Φώτων.

Τα κάλαντα των παιδικών μας χρόνων και των παιδιών μας τώρα.

Μα η Ελλάδα έχει πολυάριθμες παραλλαγές των καλάντων και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Σύμφωνα με το ikivotos, σχεδόν κάθε περιοχή, κάθε νησί, πολλές φορές και κάθε χωριό έχει τα δικά του, ξεχωριστά κάλαντα. Οι στίχοι διαμορφώνονται ανάλογα με τις διαλέκτους και τα ιδιώματα της κάθε περιοχής και η μουσική ανάλογα με την παράδοση του κάθε τόπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιοχές των Επτανήσων, της Θράκης, των Επτανήσων, της Ηπείρου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Πόντου, της Κρήτης, της Μικρά Ασίας.

Μάλιστα τα παλαιότερα χρόνια τα κάλαντα δεν τα τραγουδούσαν μόνο. Αλλά και παίζονταν από παραδοσιακούς οργανοπαίκτες. Για αυτό τον λόγο, πολλές φορές θύμιζαν περισσότερο παραδοσιακά τραγούδια, παρά κάλαντα.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όλο αυτό, δε συμφωνείς; Θα μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερα στα παιδιά μας γι αυτό!

Πώς θα σου φαινόταν αν θα μπορούσες να ακούσεις τα κάλαντα από όλη την Ελλάδα κάνοντας απλά ένα κλικ στην περιοχή που θέλεις;

Αυτό γίνεται πλέον μέσω στης εφαρμογής ThingLink που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα διαδραστικές εικόνες και βίντεο.

Έτσι λοιπόν, μέσω υπολογιστή, κινητού ή όποια άλλη συσκευή θέλεις, μπορείς να ανοίξεις μπροστά σου τον μουσικό χάρτη της Ελλάδας. Εκεί θα βρεις καρφιτσωμένα τα κάλαντα στις διάφορες περιοχές της χώρας μας!

Κάνοντας κλικ στα σημεία που αντιστοιχούν στις περιοχές της Ελλάδας μας, θα ανοίξει πολυμέσο έτσι ώστε να αρχίσουν τα ακούγονται τα κάλαντα της κάθε περιοχής!

Υπάρχουν 2 link με τα κάλαντα από όλη την Ελλάδα, τα οποία δημιούργησαν χρήστες του thinglink.com.

Θα τα βρεις κάνοντας κλικ εδώ και εδώ

Εεεπ! Μη φύγεις! Σου έχω και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα σε σχέση με τα κάλαντα!

Πρόσεξες ποτέ ότι τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς είναι κάπως… ακαταλαβίστικα; Όχι, δεν κάνεις λάθος. Είναι! Υπάρχει όμως εξήγηση. Κάνε κλικ εδώ να μάθεις το γιατί! Αυτό και αν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.